Sokak köpekleri dehşet saçıyor

Sayıları her geçen gün kontrolsüz bir şekilde artan, mevcut yasaların ıslahları konusunda yetersiz kaldığı ülkemizde, sokak ve caddelerde başıboş gezen köpekler insan sağlığı için tehlike oluşturuyor.

Türkiye’de özellikle metropollerde gün geçmiyor ki çocuk ve yetişkinlerin başıboş sokak köpeklerinin saldırısına uğramasın. Bu köpekler insanların yanı sıra savunmasız yavru ve yetişkin kedilere saldırıp ölümlerine ve yaralanmalarına yol açıyor.

Bir süre önce TBMM bahçesinde başıboş gezen sokak köpeklerinin 3 vatandaşa saldırıp yaraladıkları medyaya yansımıştı. Son birkaç gün içinde ise İstanbul Ataköy’de gezintiye çıkan Kırgızistan Büyükelçisinin eşi ve çocukları başıboş sokak köpeklerinin saldırısına uğrayıp yaralandı. Aynı hafta içinde Ataköy Polis Karakolu civarında da bir sokak köpeği bir vatandaşa saldırıp yaraladığı kayıtlara geçti.

Bu arada görgü tanıklarının ifadelerine göre, bir hafta önce bir kamyonetle başka bir semtten Yeşilköy’e getirilip salınan 7 sokak köpeği sürü halinde sokaklara dalıp 5 kediyi parçalayarak öldürdü. Şikayet üzerine Veteriner işleri ekiplerince yakalanan bu saldırgan köpekler barınağa götürüldü.

Sokak köpeklerinin artışı kontrol altına alınamıyor

Milletvekili Özlem Zengin bir süre önce Mecliste ‘’Hayvan Hakları Yasası’’ ile ilgili bir konuşma yaparken ‘’Ülkemizde yeterli kısırlaştırma yapılmadığı takdirde 10 yıl içerisinde başıboş köpek sayısının 60 milyonu bulabileceğini’’ iddia etmesi büyük yankı uyandırırken endişelere de yol açtı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir