Kediler Yavrularını Neden Taşır?

Anne kedi taşımak için yavrularını enselerinden ağzıyla kavrar. Bu pozisyonda yavru içgüdüsel olarak hareketsiz kalır ve zarar görmez.

Doğum yapan anne kedilerin kısa süre içerisinde yavrularını değişik yerlere taşıması hep merak konusu olmuştur.

Yapılan gözlemlere göre, anne kedilerin temel amacı doğum sonrası yavrularının güvenini sağlamak. Yavrularını bir arada tutmak ve dış etkenlere karşı güvende tutmak için anne kediler yavrularını büyütüp terk edinceye kadar en az 5 ayrı yere taşır.

Kediler kendilerini güvende hissettikleri alanlarda doğumunu gerçekleştirir. Yaklaşık 4 gün sonra anne yavruların yerini değiştirmek ister. Bunun da nedeni, doğum aceleye gelmişse ve anne o an mecburen o alanı seçmek zorunda kalmışsa daha güvenli bir yer seçmektir.

Yavruların gözleri açıldıktan sonra ki, bu süre de 10’ncu güne rastlar anne tekrar yer değişimi girişimine yeltenebilir. Bunun da sebebi yavrularını yeterince güvende hissetmiyordur. İnsanlar veya başka bir canlıdan rahatsız oluyor olabilir. Yavrular ayaklanıp yuvadan dışarı çıkmaya başladığında anne bu defa bebeklerini toprakla temas edebilecekleri bir alanı tercih etmek ister.

Anne kedi yavrularını terk edinceye kadar en az 5 kez yer değiştirir

Fotoğraflar: Patievreni.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir