Yaren Leylek Bu Yıl da Balıkçı Dostuna Kavuştu

Dostlukları filme konu olan Yaren leylek ile balıkçı Adem Yılmaz 11. senede de buluştu. Adem Yılmaz, “Yaren geldiği zaman ben mutluluktan uçuyorum. Onunla bizim çok kuvvetli bir bağımız var” dedi.

Geçen 10 yılda her göç zamanı geldiği köyde, Adem Yılmaz’ın kayığına konan Yaren, bu yıl 11’inci kez geldi. Yaren leyleğin gelişi, köylüler tarafından sevinçle karşılandı.

Leylek köyüne gidip ağlarını göle atan balıkçı Adem Yılmaz, dostu Yaren leylekle kayığında yılın ilk buluşmasını gerçekleştirdi. O anlar ise doğa fotoğrafçısı Alper Tüydeş tarafından fotoğraflandı.

Allah bu sene de Yaren’imi bana kavuşturdu’’

Adem Yılmaz duygularını şöyle anlattı:

https://dc708e5e52bd86816512791bcbbc588c.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html “Günlerdir Yaren’imin yolunu gözlüyordum. Bu sabah Yaren’in kayığıma gelmesiyle sevinç ve mutluluktan adeta uçtum. Yaren ile 6 ay boyunca balık avlayıp arkadaşlık edeceğiz. Çok mutluyum, Yaren’ime kavuştum bu sene de. Biraz tereddüt ettik. Acaba gelecek mi, gelmeyecek mi, başına bir şey mi geldi diye. Şükürler olsun ki Allah bu yıl da Yaren’i bizimle buluşturdu. Umarım dostluğumuz uzun süre, sağ olduğu müddetçe devam eder. Yaren benim bir parçam, dostum, balıkçı arkadaşım. Dün evime dönerken yuvaya baktığımda Yaren’i gördüm. O kadar sevindim ki motoru durdurup bir süre onu izledim. Bu sabah da ağlarımı göle atıp, balık tutup, Yaren’i besledim.”

Yaren leylek ve Adem amca’ hikayesi doğa fotoğrafçısı Alper Tüydeş tarafından ortaya çıkarıldıktan sonra, doğaseverler tarafından da ilgiyle takip edilmeye başlandı.

2019 yılında ise Karacabey Belediyesi’nin katkılarıyla, yönetmen Burak Doğansoysal tarafından filme alındı ve Prag Film Ödülleri’nde En İyi Belgesel ödülünü kazandı.

Karacabey Belediyesi, Yaren leylek ve eşinin bulunduğu yuvanın internet üzerinden 7 gün 24 saat canlı yayın ile izlenebilmesi amacıyla, www.yarenleylek.com sitesini devreye aldı. Böylelikle, Yaren leylek kendisini merakla bekleyenler tarafından takip edilebiliyor. (DHA)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir