Yeşilköy’e Başka Semtlerden Getirilip Bırakılan Saldırgan Köpekler Kedileri katlediyor, İnsanları Isırıyor!

Son Günlerde Yeşilköy’e başka semtlerden getirilip bırakılan bazı saldırgan sokak köpekleri 50’yi aşkın kediyi öldürdü. Belediye yetkilileri, olayın doğal seleksiyon olduğunu söylemekle yetindi.

Özellikle sabah saat 05.00 ile 06.30 sularında sayıları 3 ile 5 arasında değişen köpekler sürü halinde park, koru ve sokak aralarına dalarak yakaladıkları kedileri öldürüp olduğu yerde bırakıyor.

Son 10 gün içerisinde Çekmece Caddesi Kale sokakta bulunan koruya giren köpekler 11 kediyi boğarak öldürdü. Aynı süre içerisinde Tayyareci Nuri sokak, Ukrayna parkı ve Yeşilköy sahilinde yaklaşık 40 kedi aynı yöntemlerle öldürüldü. 18.04.2022 günü sadece Çapa apartmanı ve Emine Hanım apartmanın önünde beslenen 8 kedi saldırgan sürü köpekler tarafından öldürülmüş halde bulundu. Bu kedilerden 4’ü henüz iki haftalık yavru olduğu ve anneleriyle birlikte öldürülmüş halde bulunduğu belirtildi.

Sosyal Medya’dan Tepki

Yeşilköy’de yaşayan birçok hayvansever, köpeklerin bu saldırgan tutumlarına Belediye yetkililerinin seyirci kalmalarına sosyal medya üzerinden tepki gösterdi. Sosyal medya kullanıcıları, Yeşilköy’de son yılların en yoğun köpek saldırılarının yaşandığını belirtti. Vatandaşlar, son zamanlarda kedilere karşı olan yoğun köpek saldırılarını Belediye yetkililerine bildirdiklerini ancak, aldıkları yanıtın ‘’olayın bir doğal seleksiyon olduğu’’ şeklinde olduğunu belirtti. Yeşilköylüler saldırgan bu köpeklerin başka semtlerden getirilip bırakıldıklarını öne sürdü. Köpeklerin zaman zaman vatandaşlara da saldırıda bulunduğu kaydedildi. Saldırgan köpeklerin küpesiz oldukları, dolayısıyla son derece tehlike oluşturdukları belirtildi.

Narot Özçelik isimli hayvansever, bir hafta önce sahilde gezdirdiği köpeğine sahipsiz ve küpesiz bir köpek saldırısına uğrayarak  veteriner kliniğinde tedavi altına alındı. Olaydan birgün sonra Çiğdem Demir isimli kadının köpeği de bir başka sokak köpeğin saldırısında ağır yaralandı. Havaların ısınmasıyla birlikte sahile yürüyüşe çıkan Yeşilköylülerden bazı kişilerin de başıboş köpeklerin saldırısına uğradığı öğrenildi.

Uzmanlar Ne Diyor?

Konuyla ilgili bilgisine başvurulan patievreni.com yayın kurulu üyesi Veteriner Hekim Remziye Coşar şunları konuştu:

‘’ Evet maalesef son günlerde Yeşilköy’deki sahipsiz başıboş köpekler konusunda şikayetler arttı. Köpek saldırılarından kaynaklanan kedi ölümleri ve insan yaralanmalarında önceki yıllara oranla artış gözleniyor. Köpeklerin de doğal yaşam alanlarında yaşamaları en tabi hakları. Tüm köpekler saldırgan değil. Ancak Yeşilköy’e son zamanlarda başka semtlerden getirilip bırakılan çok sayıda köpek var. Bu köpekler yaşadıkları ortamdan başka ortamlara taşındığında saldırgan olabiliyor. Hele kısır değillerse tehlikeli de olabiliyorlar. Belediye ekiplerinin, daha vahim olaylar meydana gelmeden kısır olmayan köpekleri toplayıp kısırlaştırmalı. Kısır olanların da çipleri kontrol edilmeli, eğer başka bir semtten getirilmişlerse o semte geri gönderilmeli. Sorun ancak bu şekilde kontrol altına alınır. Kediler de köpekler de bizim canlarımız, dostlarımız. Hiç kimseye zarar gelmeden bir arada yaşamalıyız’’

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir