Yaban Hayvanları İçin Kaz Dağlarına Yem Bırakıldı

BALIKESİR Edremit ilçesinde, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü 2’nci Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Balıkesir İl Şube Müdürlüğü ekipleri, yaban hayvanlarının kış şartlarından olumsuz etkilenmemesi için Kaz Dağları’na yem bıraktı.

Edremit ilçesinde,Kaz Dağları’nın yüksek kesimlerinde, kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için yemleme çalışması yapıldı. Balıkesir DKMP Şube Müdürlüğü ekipleri ile Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Çevre, Doğa ve Hayvan Koruma Timi (HAYDİ), yaban hayvanları için yürütülen çalışmaya katıldı.

Kaz Dağları Milli Parkı’nda Tozlu mevkisinde, olumsuz hava koşulları nedeniyle beslenmekte güçlük çeken yaban hayvanları için yarım tonu bulan yemler, poşetlere ve metal kaplara doldurularak bırakıldı.

Balıkesir Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Nurullah Gürkan konuyla ilgili şunları söyledi:

“Şu anda, Doğa Koruma Milli Parklar ekibi ve HAYDİ, Kaz Dağları Milli Parkı’nda 1470 rakımlı Tozlu mevkisindeyiz. Yaban hayatına destekleme önlemleri yapıyoruz. Genel Müdürlüğümüz tüm Türkiye çapında yoğun kış şartları altından besin ihtiyacı çeken özellikle otobur memelilerimiz için yemleme faaliyetine devam etmektedir. Yoğun kış şartları bitene kadar bu çalışmalar devam edecek. Kaz Dağları Milli Parkı içinde özellikle Karaca başta olmak üzere yaban domuzu, kurt, çakal, tilki, porsuk gibi memeli türlerimiz mevcut. Geçen yıl itibarıyla 20 ton yem bırakıldı. Yaban hayvanları için bu yıl da aynı miktarı yem bırakmayı kararlaştırdık”

Sondakika.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir