Hırkasını Üşüyen Kedinin Üstüne Örttü

Şanlıurfa‘nın Siverek ilçesinde durakta servis beklediği sırada, yanında bulunan ve soğuktan üşüyen kedinin üstüne hırkasını örten Emir Haktan Yakşi (13)  isimli öğrenci takdir topladı.

Okuldan eve gitmek için durakta servis bekleyen Ortaokul öğrencisi Emir Haktan Yakşi, bir ara yanında duran kedinin soğuktan titrediğini fark etti. Yakşi üstündeki hırkasını çıkararak üşüyen kedinin üzerini örttü. Duyarlı öğrencinin bu davranışını gören bir vatandaş, bu anın fotoğrafını çekerek sosyal medyada paylaştı.

Yakşi, “Durakta servis bekliyordum. Yanımda duran kedinin soğuktan üşüdüğünü fark ettim, çünkü kedi ıslanmıştı. Ben de üzerimdeki hırkayı çıkarıp üstünü örttüm. O esnada bir abla, benim bu hareketimi fark etmiş ve fotoğrafımı çekerek sosyal medyada paylaşmış” dedi

Tüm hayvanları sevmek gerektiğini söyleyen Yakşi, “Biz hayvanları çok sevmeliyiz, onlara yardımcı olmalıyız. Çünkü onlar da Allah’ın birer kuludur. Elimizden geldiğince onlara barınaklar sağlamalıyız, onlara mama vermeli ve asla onlara zarar vermemeliyiz” diye konuştu.Hayvansever öğrencinin bu hareketi hem okulunda hem de ilçede takdir topladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir