Harputlu Nuriye Teyze Kendini Kedilere Adadı

Elazığ’ın Harput Mahallesinde 63 yaşındaki Nuriye Teyze,  sokakta yaşayan 70’e yakın sokak kedisini kışın evinin içinde, yazın ise evinin bahçesinde yedirip, içirip onlara gözü gibi bakıyor.

Elazığ’ın tarihi Harput  Mahallesinde yaşayan Nuriye Yücesoy, ailesiyle birlikte mahallesinde bulunan sokak kedilerini kışın evinin içinde, yazın ise bahçesinde bakıyor. 9 yıl önce 3 yavrulu bir kediyi bulmasıyla evini kedilere açan hayvansever teyze, şimdi ise mahallesinde bulunan 70’e yakın kediye çocuğu gibi bakıyor.

Sokak kedilerine evini açan Nuriye Teyze, ilerleyen yaşına rağmen sabah erken saatlerde kalkıp kedilerle ilgileniyor. Zaman zaman hayvanseverlerin gönderdiği mamalarla, zaman zamanda kendi imkanlarıyla edindiği yiyeceklerle kedilerini besleyen Nuriye Teyze, ömrünün geri kalan kısmını kedilerle geçirmek istediğini söyledi.

“Harput’daki Sokak Kedilerinin Hepsine Biz Bakıyoruz”

Can dostları 9 yıla yakın bir süredir beslediklerini söyleyen Nuriye Yucesoy duygularını şöyle dile getirdi;

“Kedilerimin sayısı 60-70’ı bulmuş. Hayvanlara bakıyorum aç susuzlar soğuk günlerde dışarda kalmalarına gönlüm razı olmuyor onları içeri alıyorum.Bazen çatı katına aldığımız oluyor. Kulübelerim var orada da bakıyorum. Sadece kedi değil, rasladığımız köpeklere de bakıyoruz Bize öyle alışmışlar ki şehre inip geldiğimizde bizi karşılıyorlar. Kediler bir bebek gibiler. Hasta olanları veterinere götürüyoruz, kısırlaştırıyoruz. Bazı kedilerimiz doğum yapamıyor sezaryanla doğum yaptırıyoruz.Bunların hepsine para lazım.Duyarlı vatandaşlardan destek bekliyoruz.’’

“Bebeğe Bakıyor Gibi Onlara Bakıyorum’’

Evinin  içinde anneli ve annesiz yavruların da olduğunu belirten Yucesoy, kedilerine ilginç isimler koyduğunu da belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü:

 “Bebek kedilerimizin kum ve ıslak mamaya ihtiyaçları var. Bir küçük çocuğa bakar gibi onlara bakıyorum. Bazı kedileri gece kalkıp saat başı biberonla besliyorum. Onlara öyle alıştık ki biri gelse sahiplenmek istese versem mi, vermesem mi diye çoğu kez düşünüyorum. Bizi terk eden kediler de oldu. Böyle durumlarda çok üzülüyorum. Acaba neredeler diye merak ediyorum. Aynı çocuğum gibi, çocuklarımdan ayırmıyorum onları. Ailecek bakıyor, ailecek seviyoruz. İçerde ve dışarıda 70′ yakın kedim var. Gücüm yettiği kadar onlara bakacağım. Onları terk etmeye niyetim yok. Onlar da beni terk etmese onlara bakacağım. Hepsinin ayrı ayrı ismi var. Kedilere yakıştırdığımız isimleri koyuyoruz. Bu sene tombul bir kedi geldi karpuza benzediğinden ismini Karpuz koydum. Neye benzediyse onu koyuyorum Kavun, Tarçın, Badem, Elma isimli kedilerim de var”

Sondakika.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir