Belediye Başkanının Moral Kaynağı: Pamuk

Manisa’nın merkez ilçelerinden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, sahiplendiği işitme engelli Ankara kedisine makam odasında bakıyor. Başkan Çelik, Pamuk ile geçirdiği saatler içerisinde stresten uzak  ve rahat bir şekilde çalışmalarını yürüttüğünü söyledi.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, yaklaşık 2 yıl önce kendisine hediye edilen işitme engelli Ankara kedisine ‘Pamuk’ ismini verip makam odasına aldı. Pamuk, kısa sürede belediye binasında yaşama uyum sağladı. Personelin de yakından ilgilendiği Pamuk, Belediyenin maskotu haline geldi. Sevimli kedi, Başkan Çelik’in makamında olduğu anlarda masasında, olmadığı zamanlarda ise makam koltuğunda oturuyor.

‘ONLAR BİZE EMANET’

Hayvansever olan ve ilçedeki sokak hayvanlarıyla yakından ilgilenen  Belediye Başkanı Çelik, şöyle konuştu:

“İşitme engelli olduğunu tespit ettiğimiz Pamuk’a  belediye binasında bakmaya karar verdik. Sadece benim odamda değil, başkanlık katındaki diğer mesai arkadaşlarımızın odasında ve koridorlarda da geziyor. Arkadaşlarımıza neşe katıyor, streslerini atmaya katkı sağlıyor. Belediyeye gelen misafirler de Pamuk’a ilgi gösteriyor. Daha önce evcil hayvan beslemeyen birçok arkadaşımız Pamuk ile tanıştıktan sonra evlerine kedi almaya başladı. Onlar bize emanet, sahip çıkmamız lazım. Bize yük değil bilakis yararları var. Başkanlık katı çalışanları olarak Pamuk’tan memnunuz ve en güzel şekilde bakmak için çaba ve gayret sarf ediyoruz” dedi.

Şehzadelerdeki tüm sokak hayvanları için çalışma yapmayı sürdürdüklerini ifade eden Çelik, “Kedi evleri, mama takviyeleri, bakımları ve kısırlaştırılmalarının yanı sıra şu anda çok güzel bir hayvan bakımevi ve rehabilitasyon merkezi projemiz var. Bu yıl içerisinde temelini atarak, inşallah tamamlayacağız” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir