Mamaların Pahalı Olması Köpekleri Saldırgan Yapıyor!

Son Zamanlarda gündemden düşmeyen Köpek Saldırılarına Uzmanlardan ilginç tespitler gelmeye başladı. Köpek ve kedi mamaları üreten firmaların her hafta ürünlerine zam yaparak fahiş artışa gitmesi sokak hayvanlarının ölümüne ve saldırgan olmalarına yol açtığı iddia edildi.

Dicle Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Psikolog Prof.Dr. Remzi Oto, Karnı tok ve kısır olan sokak hayvanların sakin ve kendi halinde hayvanlar olduğunu ancak, aç olan köpeklerin saldırgan ve tehlike oluşturmalarının doğal olduğunu söyledi.

Pandemiden bu yana kedi-köpek mamaları üreten firmaların ürünlerine hemen hemen her hafta zam yaparak fahiş fiyat uyguladıklarını söyleyen HAYKODER Başkanı Sevgi Ekmekçiler ise şunları konuştu:

‘’Kedi köpek mamaları sanki denetimden uzak ürünmüş gibi fiyatları almış başını gidiyor. Hükümet bu firmaları sıkı denetim altına almalı. Kısa bir süre önce temel gıda maddelerinin bir bölümünde KDV oranı düşürüldü. Burada hayvanlar göz ardı edildi. Mamalar da can dostlarımız için yaşamsal ürün değil mi? Bu hayvanlar mamalarla yaşamlarını sürdürmüyor mu? Vatandaş uçuk fiyatlarla satılan mamaları alamaz hale geldi. Mama bulamayan sokak hayvanları ya açlıktan ölüyor yada saldırgan hale geliyor. Yüzde 18 olan KDV oranı düşürülmeli. Yetkililer bir an önce kedi-köpek mamaları konusuna el atmalı’’

Bu arada Hayvan Dostu Gazeteci Ruhat Mengi, Sokak Hayvanları ile ilgili yaptığı bir röportajda görüş belirten 22 yıllık Veteriner Hekim Asuman Şentürk, görevlerini yapmayan belediyelerin ve hayvanlara şiddet uygulayan herkesin mutlaka cezalandırılması gerektiğini savundu.

Orman Bakanlığı’nın sıkı denetim yapmasının sağlanması sokak hayvanları sorununun tek çözümü olduğunu kaydeden Asuman Şentürk şu tespitlerde bulundu:

‘’Köpeklerin, kendilerine kötü davranılmadığı takdirde durup dururken saldırdığına ben de inanmıyorum. Onlardan tedirgin olup kaçmıyorsanız, bir korku havası yaratmıyorsanız ilgilenmezler. Köpekler bazen yavru kedilere içgüdüsel olarak saldırdığına tanık olmuşuzdur. Ülkemizde yeterli kısırlaştırma ve aşılama yapılmadığı sürece sokak hayvanları sorunu çözülmez. Barınak ancak sağlıklı bakıldığı, kaliteli yaşam şartı sağlandığı takdirde çözümdür.’’

Sokak hayvanlarını barınaklara kapatıp bakmayan belediyelerin toplu katliam yaptıklarını iddia eden Şentürk, Bu işin olmazsa olmazı Tarım Bakanlığının bu konuya en kısa sürede el atıp sıkı denetimlerle sorunu çözmesidir.’’

Patievreni.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir