Kedilerin Ölümüne Yol Açtığı İddia Edilen Doktor’a Suç Duyurusu

Kedilerin yaşam alanı olan Koruya açılan kapıyı açık tutmak suretiyle köpeklerin kedileri öldürmesine yol açtığı iddia edilen Dr. H.K. hakkında suç duyurusunda bulunulduğu öne sürüldü.

Olay Bakırköy’e bağlı Yeşilköy mahallesinde meydana geldi. Kale sokak ve Emrullah Efendi sokak arasında kalan ve 7 apartmanın ortak kullanım alanı olup dışarıdan vatandaşların da gezdiği koru son zamanlarda sık sık sürü halinde dolaşan saldırgan sokak köpeklerinin uğrak yeri haline geldi.

Koruya sabah ve akşam vakitleri yürüyüşe gelen çevre sakinleri, zaman zaman sokak köpeklerinin saldırısına uğradığı da öne sürüldü. Bu köpekler özellikle sabaha karşı koruya her girişlerinde savunmasız kedileri boğarak öldürdüğü tespit edildi.

Doktor’a Suç Duyurusu

Koruyu çevreleyen apartmanlarda oturan sakinler köpeklerin girişini engellemek için kapılara ‘’yaylı mekanizmalar’’ taktırarak soruna bir nebze çözüm bulmaya çalıştı. Ancak, kapısı koruya açılan bir apartmanın yöneticisi Tıp Doktoru H.K. isimli şahıs kapısındaki yaylı mekanizmayı söktürerek taktıranlara iade etti.

Bu durum üzerine köpekler yeniden koruya dadanıp insan ve diğer canlıların sağlığını tehdit etmeye başladı. Apartman sakinlerinin, son bir ayda koruya giren köpeklerin 8 kediyi parçalayarak veya boğarak öldürdüklerini ve bir kişiye de saldırı girişiminde bulunduklarını belirleyince doktor hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğu öne sürüldü.

Şikayet dilekçesinde özetle, ‘’Yönetici olan H.K. koruya açılan kapıyı açık tutmaktadır. Kapının kapanmasını sağlayan yaylı mekanizmayı bu şahıs söktürmüştür.H.K., gerek yazılı, gerek sözlü uyarılmasına rağmen korunun kapısını açık tutmaya devam etmektedir…’’denildiği iddia edildi.

İnsan yaşamı ve hayvan haklarının en önemli kahramanlarından olan doktor ve veterinerler arasında zaman zaman olumsuz örnekler teşkil edenlerin olabileceğini ancak, bunun genele indirgenemeyeceğini iddia eden bazı hayvan severler, ‘’her canlı yaşam hakkına sahiptir ve hiçbir ayırım gözetmeden bu hakka saygı duyulmalıdır’’görüşünde birleşti.

Patievreni.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir