Kedi Müzesine Yoğun İlgi

Eda AYDIN-

Koleksiyoner ve yazar Sunay Akın’ın katkılarıyla Beşiktaş’ta hayata geçirilen Kedi müzesi hayvanseverlerin yoğun ilgisini çekiyor. Müze, özelikle hafta sonları öğrencilerin akınına uğruyor.

Kedi müzesi, İstanbul’un ilk hayvan temalı müzesi özelliğini taşıyor. Ziyaretçilerine doğa ve hayvan sevgisini aktaran müze, masal, oyuncak, oyun ve çizgi roman tarihinin kedilerini aynı çatı altında bir araya getiriyor. Müze, özellikle çocukların hayvan sevgisini daha da artırabilecek nitelikte oluşturulmuş.

Doğa korumacılığını anlatan müze, içinde ‘’Nuh’un Gemisi’’ bölümünü barındırırken bir galerisinde de ‘’kedi kaleci’’ tanımından hareketle futbol tarihinden seçkin örnekler sunuyor. Hayal dünyası kedilerinin ilk kez toplandığı müze, kendi alanında da öncü rolü üstleniyor.

Sanatçı Sunay Akın’ın 15 yıl boyunca topladığı bilgi ve belgelerle alt yapısı oluşturulan müze için 5 yıl çalışılmış. Beşiktaş Belediyesi Çırağan hizmet binasında oluşturulan müze, Pazartesi günleri hariç hafta içi saat 09.00-17.00, hafta sonları ise 10.00-18.00 saatleri arasında ziyaretçilere ücretsiz olarak açık.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir