İstanbul’da 6 bin Köpek, 2 Bin de Kedi Kayıt Altına Alındı

 İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, İl genelinde 6 bin köpek ve 2 bin civarında kedinin çiplenerek kayıt altına alındığını açıkladı.

Yurdun çeşitli yerlerinde vatandaşların Pitbull cinsi köpeklerin saldırısına uğrayarak yaralanmasından sonra Tarım Bakanlığı bir genelge yayınlayarak tehlikeli ırk kategorisine giren köpeklerin kayıt altına alınması ve çiplenmesi doğrultusunda genelge yayınlamış ve son günün 14 Ocak 2022 tarihini belirlemişti. Kayıt edilmediği tespit edilen hayvan sahiplerine ise 15 bin lira idari para ceza uygulanacağı açıklanmıştı. Bu kapsamda İstanbul’da bazı vatandaşlar köpeklerini alarak İl ve İlçe Tarım Müdürlüklerinin yolunu tutarak köpeklerini kayıt altına aldırdı ve çiplendirdi.

“İSTANBUL’DA 6 BİN KÖPEK VE 2 BİN CİVARINDA KEDİ KAYIT ALTINA ALINDI”

İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, İstanbul’da 6 bin köpek ile 2 bin civarında kedinin kayıt altına alındığını söyledi. Karaca şöyle konuştu:

 “Yeni yönetmelik çerçevesinde yasaklı ırkların özellikle 14 Ocak’a kadar tamamen çiplenmesi ve kayıt altına alınması gerekiyor. Bu işlemi biz İl, İlçe Tarım Müdürlüklerimizde yapıyoruz. Hayvanlarımızı kimliklendiriyoruz ve çipliyoruz. Petvet sistemine kaydediyoruz. Karnelerini de yenileyip sahiplerine veriyoruz. Tabi kısırlaştırma şartıyla.Yeni yönetmelik çerçevesinde kedi ve köpeklerin kayıt altına alınması yönetmeliği kapsamında kedileri ve köpekleri de çipliyoruz. Şu ana kadar ilimizde yaklaşık 6 bin adet köpek, 2 bin civarında da kediyi çipleyerek kayıt altına almış bulunuyoruz”

Milliyet

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir