Hatay Ve Kocaeli’nde Sokak Hayvanları Unutulmadı

Hatay İl Jandarma Komutanlığı ekipleri ve Kocaeli Hayvan Hakları Derneği, Kendi bölgelerindeki sokak hayvanlarına mama ve su desteğinde bulundu.

Hatay Valilikten yapılan açıklamaya göre, İçişleri Bakanlığının Yurt genelinde etkisini göstermeye başlayan soğuk havalar nedeniyle 81 il valiliğine gönderdiği “Sokak Hayvanları” konulu genelge kapsamında, jandarma ekiplerince barınma, beslenme imkanı olmayan sahipsiz ve güçten düşmüş sokak hayvanlarına yönelik besleme faaliyeti yürütüldü.

Son Dakika.com’un haberine göre, İl Jandarma Komutanlığı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Tim Komutanlığı ekipleri, Hatay Büyükşehir Belediyesi desteğiyle Kırıkhan ve Hassa ilçelerinde park, bahçe ve orman gibi 52 ayrı noktaya 470 kilogram mama, yem ve su bıraktı.

Açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince kış mevsimi boyunca sivil toplum kuruluşları ve yerel hayvan koruma görevlileriyle sokak hayvanlarına yönelik planlanan noktalara mama, yem, yiyecek ve su bırakılmaya devam edileceği belirtildi.

Karamürsel’de de Sokak Hayvanlarına El Uzatıldı

Öte yandan Kocaeli Hayvan Hakları Derneği, Karamürsel ilçesinde sahipsiz hayvanlar için kırsal bölgelere kulübe ve mama bıraktı.

Dernek Başkanı Selma Pilatin Pek ve beraberindeki üyeler, Kocaeli Büyükşehir Belediyesince verilen mama ile Karamürsel Belediyesince tedarik edilen 11 kulübeyi bazı noktalara yerleştirdi.

Sokakta yaşayan hayvanların hayatta kalabilmesinin, zorlu kış şartlarında veya yaz sıcaklarında başlarını sokabilecekleri yuvaya ve acıktıklarında karınlarını doyurabilecekleri yiyeceğe bağlı olduğunu vurgulayan Pek, “Sokakta yaşayan hayvanlara yardım etmek, vicdani görev olmanın yanında hayvanların daha iyi şartlar altında yaşamlarını sürdürmeleri için önem teşkil eden bir eylemdir. Sokakta yaşayan kedi ve köpeklere yapılan yardımlarla söz konusu hayvanlar, hastalıklara, zorlu mevsim koşullarına, açlığa ve susuzluğa karşı koyabilmektedir.” ifadelerini kullandı.

Pek, beslenmeden barınak teminine kadar her alanda hayvanlara sahip çıkan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Karamürsel Belediyesi ve duyarlı vatandaşlara teşekkür etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir