Gaziantep’te Donmak Üzere Olan 50 Köpek Ve 25 Kedi Kurtarıldı

Gaziantep’te kar yağışının etkili olduğu bir haftalık süreçte, donmak üzere olan 50 köpek ve 25 kedi kurtarılarak gözlem altına alındı.

Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Dairesi Başkanı Celal Özsöyler, soğuk havanın etkilediği hayvanları kurtarmanın yanı sıra kentte belirlenen 200 noktaya da mama bıraktıklarını söyledi.

Daire Başkanlığı, bir  haftadır kenti etkisi altına alan yoğun kar yağışında mahsur kalan 50 köpek ve 25 kediyi donmaktan kurtararak rehabilitasyon merkezinde gerekli muayene ve tedavileri yapıldı. Başkan Özsöyler,

bünyelerinde oluşturdukları ekiplerin, kar yağışında yoğun mesai yaparak gelen tüm ihbarları değerlendirdiklerini söyledi.

Köpek ve  kedilerin barınağa getirildiğini ve iyileştirilmeleri için çalışma başlatıldığını söyledi. Sokakta kalan hayvanların mama ve su bulmakta güçlük çektiği için vücut ısılarının düştüğünü anlatan  Özsöyler, şöyle konuştu:

“Yoğun kar yağışının etkili olduğu şehrimizde 1 haftalık süreç içinde 50 köpek ve 25 kedi donmaktan kurtarıldı. Kara gömülen hayvanlar vardı. Mama bulamayan hayvanlar vardı. Yem bulamadığı için güçten düşen hayvanlar oldu. Barınağımıza getirdik bu hayvanları ve onların sağlık müdahalelerini ve tedavilerini yaptıktan sonra tekrar onları aldığımız noktalara bırakacağız.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir