Dereye Düşen Köpekler Kaderlerine Terkedildi

Bakırköy’de Ayamama deresine düşen 3 köpekten ikisi, iki gün ölüm kalım savaşı verdi. ilgililerin seyirci kalması yüzünden ölümle burun buruna gelen köpeklerden ikisi hanvanseverlerin yoğun çabası sonucu kurtarıldı.

Henüz kar yağışının başlamadığı 8 Mart günü dereye nasıl ve ne şekilde düştükleri veya indikleri belirlenemeyen 3 köpek panik halinde sağa sola koştururken görüldü.

Genellikle Ataköy civarındaki sokak köpeklerini besleyen Nesrin Özsivri isimli hayvansever durumu fark edince Bakırköy Belediyesini aradı. Belediye ilgilileri olay yerine gelip köpeklerden birini kurtardı ancak ikisi panikleyerek dere boyunca kaçtı.

İtfaiye ekipleri ve Veteriner görevlilerinin tüm aramalarına rağmen iki köpek gözlerden kayboldu. Bunun üzerine kurtarma ekipleri çalışmayı durdurdu.

Hayvansever Nesrin Özsivri, yoğun kar yağışının başladığı 10 Mart günü köpekleri yine derede bir menfezin içine girmiş halde gördü. Yağışlardan ötürü su debisi yükseldiği için köpekler donma ve boğulma tehlikesiyle karşı karşıya geldi.

Sosyal Medya Ses Getirdi

Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı konu hakkında yorumlar yapınca devreye Akut ve diğer bazı kurtarma ekipleri girdi. Hayvansever Nesrin Özsivri,10 Mart saat 14.00 ya kadar köpeklerin henüz kurtarılamadığını, hala dere içinde olduklarını belirterek şunları konuştu:

‘’ Henüz suyun debisi yükselmeden biz Bakırköy Belediyesine başvurup 8 metre uzunluğunda bir kerestenin dereye indirilmesi durumunda köpeklerin çıkarılabileceğini söyledik. Ancak, belediye yetkilileri bizi dinlemedi. O iş yapılsaydı bugün bunları yaşamıyor olacaktık. Ben belediyeye kereste bırakılması için yalvardım. Herzamanki gibi yapmadı işini, buraya kereste koymadı. Defalarca itfaiyeyi aramamıza rağmen sonuç alamadık. Can dostlarımız köpekler maalesef ölüme terk edilmiş durumda. Ama ben evime gitmeyeceğim köpekler kurtarılıncaya kadar ilgili ve yetkili kimler varsa arayacağım.’’

Bu arada olay yerine Akut ekipleri ve bazı hayvanseverler de gelerek köpeklerin ne şekilde kurtarılacağı yönünde fikir alışverişinde bulundu.

Köpeklerden Biri Daha Kurtarıldı

Patievreni.com haber sitesine saat 17.15 itibari ile ulaşan habere göre bir köpek daha kurtarıldı. Derede kalan son köpeği de kurtarma çalışmaları sürüyor.

patievreni.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir