Kirpiler Nasıl Beslenir?

Kirpiler termit, çekirge, güve, kırkayak ve solucan gibi böcekleri yer. Park bahçelerde kedi ve köpeklerden arta kalan mamalara da yok demezler.

Dikenleri ile kendini düşmanlarından savunan bu hayvanlar, sürüngen ailesindendir. Dört ayak üzerinde hareket ederler ve düşman saldırısı esnasında içine kapanarak kendini korur. Sırtı dikenli tüylerle kaplıdır. Bu nedenle düşmanları ona zarar veremez ve ona yaklaşamaz.

Kirpi Ne Yer?
Kirpilerin dünya genelinde on dört cins vardır ve dört türü bulunmaktadır. Ortalama 4-9 yıl yaşamaktadırlar. 40 güne kadar gebe kalabilen bu sürüngenler 4-9 yavru yapma kapasitesine sahiptir. Ağaç kavuklarında ve kütüklerin içerisinde kış ayını geçirirler. Termit, çekirge, kırkayak ve solucan gibi böcekleri yiyerek beslenirler..

Yeni doğan kirpiler anne sütü ile beslenir. Anne sütü yavrular için önemlidir. Sütten kesilme süresi yavru kirpilerde beş ile yedi hafta arasında değişmektedir. Bu sürüngenler 20 ile 27 derece sıcaklığı severler. Bu nedenle ilkbahar aylarında ortaya çıkarlar ve yaz boyunca dışarıda gezerler. Son bahar aylarında soğuklar başladığı zaman tekrar kış uykusuna yatarlar.

Kirpi türleri:
1- Hint oklu kirpiler
2- Uzun kulaklı hind kirpiler
3- Malaya Kirpisi
4- Atelerik
5- Pigme Kirpisi (Afrika)
6- Batı Avrupa Kirpisi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir