Bakırköy’de Sokak Hayvanları Islah edilecek.

patievreni.com

Bakırköy Belediyesi Önümüzdeki Yıl 1200 Kedi, 300 Köpek Kısırlaştıracak.

Bakırköy Belediyesi Veteriner İşleri Şefi Vet. Hek. Eren Okumuş

Bakırköy Belediyesi, 2022 yılı içerisinde ilçe genelinde 1200 kedi ve 300 köpek kısırlaştırmayı planladı.

İl İdare Kurulunda yapılan toplantıya, Vilayet, Kaymakamlık, İlçe tarım Müdürlüğü ve Bakırköy Belediyesi’nden temsilciler katıldı.

Bakırköy Belediyesi Veteriner İşleri Şefi Veteriner Hekim Eren Okumuş amacın, Bakırköy genelinde her geçen gün artan sokak hayvanı popülasyonunu denetim altına almak olduğunu söyledi.

İstanbul’un hemen hemen tüm semtlerinde Kedi ve köpek sayısının artmasının yaşam dengesini olumsuz etkilediğini belirten Okumuş şunları söyledi:

‘’Alınan karar doğrultusunda her ay 100 kedi ve 25 sokak köpeğini kısırlaştıracağız. Bu konuda gerekli ekipman ve personel sorununu da çözeceğiz. Bu çalışmamızda ilçe halkının da yardımcı olmasını isteyeceğiz. Vatandaşlar sokak ve bahçelerinde beslenen kısırlaşmamış bu can dostlarını bize bildirecek biz ekip gönderip aldıracağız. Kısırlaşan bu hayvanlar çipleri takılıp kuduz aşıları da yapıldıktan sonra teslim alınan bölgeye bırakılacaktır. Amacımız ilçe genelinde sokak hayvanlarının ıslah edilmesi, popülasyonun kontrol altında tutulmasıdır.’’

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir