Yoğun Karda Doğan Kuzu 10 Km Sırt Çantasında Taşındı

Karabük’te, hayvancılıkla uğraşan Mustafa Çelik, otlatmaya ormanlık alana götürdüğü koyunlarından biri kar yağışı altında doğum yaptı. Çelik, doğan kuzusunu üşümesin diye sırt çantasına koyarak yaklaşık 10 kilometre mesafedeki evinin önündeki ağıla kadar taşıdı.

Kapullu Mahallesi’nde yaşayan  Mustafa Çelik, sabahın erken saatlerinde yaklaşık 100 kadar küçükbaş hayvanını ormanlık alana otlatmaya götürdü. Bir süre sonra kar yağışıyla yüksek kesimler beyaza bürünürken, sürüdeki koyunlardan birinin sancısı başladı ve doğum yaptı.

Doğum sonrası geri dönmeye karar veren Çelik, dünyaya gözünü henüz açan kuzuyu ise üşümemesi için sırtındaki çantasına koydu. Kuzuyu üşümemesi için iyice sarmalayan Çelik mahallesinin yolunu tuttu.Yaklaşık 10 kilometre mesafedeki evine dönmek için yoğun kar yağışı altında yürüyen Mustafa Çelik zorlu bir süreçten sonra ağılına ulaştı.

Mustafa Çelik, “Kar yağmaya başladığı anda koyunun  sancılandığını gördüm. Doğum yaptığını anladığım hayvana hiç dokunmadım.Kısa bir süre sonra doğum gerçekleşti. Kuzu  annesini biraz emdikten sonra üşümesin diye çantama koydum ve evimin yolunu tuttum.” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir