”Saldıran Sokak Köpeklerine Zehirli Et Verilsin, Hepsi Gebersin” Diyen Yıldız Tilbe’ye Suç Duyurusu

Son zamanlarda yaşanan köpek saldırılarının ardından sosyal medya üzerinden paylaşımında bulunup ‘’sokak köpeklerine bölge halkı zehirli et versin, hepsi gebersin’’ diyen şarkıcı Yıldız Tilbe’ye tepkiler büyüyor. İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi, ünlü sanatçı hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. Ajda Pekkan da, Tilbe’nin bu paylaşımını sert bir dille eleştirerek ‘’ Bizler yaşatmak için varız’’ dedi.

Antalya’da 10 yaşındaki Mahra’nın köpekten kaçarken kamyonun altında kalmasının ardından İsparta’da da üniversite öğrencisi Rabia Kallı, yine aynı şekilde köpekten kaçarken arabanın çarpması sonucu hayatını kaybetmişti.

‘’ Zehirli Et Versinler’’

Şarkıcı Yıldız Tilbe, son zamanlardaki sokak köpeği saldırıları sonucu yaşamını yitiren ve yaralanan kişilerle ilgili sosyal medyadan paylaşımda bulunarak “Saldıran köpek gruplarına bölge halkı zehirli et versin hepsi gebersin” ifadelerini kullandı.

Baro Suç Duyurusunda Bulundu

Tilbe’nin bu ifadeleri sosyal medyada bir anda gündem oldu ve büyük tepki çekti. İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi, ünlü sanatçı hakkında paylaştığı sözler nedeniyle suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

Yıldız Tilbe, sosyal medya hesabından sokak köpekleri ile ilgili ikinci bir paylaşımda bulundu.Yaptığı açıklamayı eleştiren takipçilerine ise “Beni kimse hayvan düşmanı ilan edemez. Madem bu kadar hayvan seviyorsunuz hadi alın evinize birer tane.” dedi.

Tilbe’nin “Saldıran köpek gruplarına bulundukları bölgenin halkı zehirli et versin, hepsi gebersin! İnsan parçalamak nedir ya?” paylaşımları hayvanseverleri kızdırdı. Ünlü isimlerin de aralarında bulunduğu birçok kullanıcı “yıldıztilbehaddinibil” hashtag’i ile ünlü şarkıcıya tepki gösterdi.

“Alın Evinize Birer Tane”

Açıklamalarının arkasında duran Tilbe, sosyal medya hesabından açtığı canlı yayın ile cevap verdi. Ünlü şarkıcı “Saldırıp insanları parçalayan hayvanlar katledilsin, infaz edilsin, insan öldüren insanlar gibi cezalandırılsın dedim. Beni kimse hayvan düşmanı ilan edemez. Madem bu kadar hayvan seviyorsunuz hadi alın evinize birer tane. Hepsi ölecek şimdi soğukta sokakta. Bir bakmışsınız hepsi ölmüş sabah, hadi hayvanseverler size sesleniyorum. Öyle beslemekle hayvansever olunmuyor!” dedi.

Ajda Pekkan ‘’Bizler Yaşatmak İçin Varız’’

Yıldız Tilbe’nin tepki toplayan sokak köpeği paylaşımına Ajda Pekkan cevap verdi. Sosyal medyada barınaktaki bir köpeği sevdiği görüntülere yer veren Pekkan “Mazlumları hedef alan hiç bir ölüm fermanına sessiz kalamam. Bizler yaşatmak için varız. Sokak hayvanları sahipsiz değildir” dedi.

İnstagram hesabından barınaktaki bir köpeği sevdiği videoyu paylaşan Ajda Pekkan, “Savaşa karşı ve şiddete karşı duruşumuzu hayatın her alanında ve her canlıya yapılacak vahşete ve baskıya karşıda göstermemiz gerekiyor. Gerçekten çok üzgünüm. Mazlumları hedef alan hiç bir ölüm fermanına sessiz kalamam. Bizler yaşatmak için varız. Sokak hayvanları sahipsiz değildir” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir