Veteriner Fakültelerinde Ameliyat Sonrası Hastane Hizmeti Verilmemesi Dava Konusu Oldu

Ankara 9.İdare Mahkemesinde, veteriner fakültelerinde ameliyat sonrası bakım ve hastane hizmetleri verilmediğine dair açılan davanın duruşması yapıldı.

İddialara göre, Avukat Ümran Babacan’ın Kahve isimli köpeği Bursa Uludağ Hayvan Hastanesinde ameliyat olduktan sonra, bakım hizmeti verilmeden sahibine teslim edildi.

Babacan’ın avukatı Ankara Barosu Hayvan Hakları Merkezi Başkan Yardımcısı Avukat Tuğba Gürsoy, Köpeğin ameliyat sonrası hastane hizmeti verilmeden sahibine teslim edildiğini ve kısa bir süre sonra hayvanın hayatını kaybettiğini söyledi. Gürsoy şunları söyledi:

” Türkiye’de veteriner fakültelerindeki hayvan hastanelerinde yapılan ameliyatlardan sonra post operatif bakım servislerinin olmaması ya da olsa da kullanılamamasından dolayı pek çok hayvan ölümüyle karşılaşıyoruz. Bugünkü davamızın konusu da buna ilişkin. Çok ciddi bir ameliyat geçirmiş olan (Kahve) isimli köpek ameliyattan sonra narkozdan bile tam olarak ayılmamışken, çok fazla dikişi bulunuyorken hasta sahibine teslim edilmiştir. Bu dava, ameliyattan çıkar çıkmaz köpeği hasta sahibine teslim etmeleri ve daha sonra gerekli bakımların hospitalizasyon ile yapılmaması sebebiyle hayvan ölümüne ilişkin açtığımız bir davadır” sondakika.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir