İBB Veteriner Müdürlüğü İstanbul Genelinde Sokak Hayvanlarına Mobil Sağlık Hizmeti Sunuyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü, İstanbul genelinde sokak hayvanları için mobil sağlık hizmeti başlattı.

Semt semt dolaşan veteriner otobüsündeki veterinerler belirli noktalarda hayvanseverlerin getirdiği sokak hayvanlarının muayenesini, iç dış parazit aşılarını ve antibiyotik tedavilerini yapıyor.

Vetbüs veteriner şefi Savaş Kudal, İBB nin başlattığı bu hizmetle sokak hayvanlarının sorununa bir nebze çözüm getirdiğini belirterek şunları konuştu:

‘’ Ülkemizde sokak hayvanlarının bir çok sorunu var. Bu sorunlar eğitim ve hizmetlerle belirli bir seviyeye çekilebilir. İlçe belediyelerimizin veteriner şeflik ve müdürlükleri imkanları ölçüsünde hizmet veriyor. Biz de onlara destek amacıyla mobil hizmeti bugün Yeşilköy’de sunuyoruz. Hayvanseverleri önceden bilgilendiriyoruz. Sokak ve bahçelerdeki candostları belirlenen tarihlerde belirlenen noktalara getirmelerini istiyoruz. Gelen sokak hayvanlarının iç dış parazit aşılarını, muayenelerini, varsa yaralarını tedavi ediyoruz.’’

Hergün bir semtte hizmet sunduklarını belirten Vet.Hek. Savaş Kudal, hayvanseverlere hayvan sağlığı konularında aydınlatıcı bilgiler de verdiklerini kaydetti. Kudal, İBB Veteriner Müdürlüğünün 24 saat görev başında oılduğunu belirterek hayvanseverlerin kendilerine 153 telefon numarasıyla ulaşabileceklerini belirtti.

Bu arada Vetbüs’a sokak hayvanı getirip muayene ettiren bazı hayvanseverler verilen sağlık hizmetlerinin yetersiz olduğunu belirterek ‘’otobüste röntgen cihazı ve kan tahlil ünitesi yok. Sadece muayene ediliyor ve kulaklarına damla damlatılıyor. Hayvanın kırık çıkıkı varsa anlaşılamıyor. Ama yine de bu hizmetlerinden dolayı İBB yetkililerine teşekkür ediyoruz’’ dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir