Van Kedilerine Çiftleşme öncesi Özel Bakım

Özel bakım evinde bakımı, aşıları ve sağlık kontrolü yapılan Van kedileri, pöpülasyonu artırmak için inci kefali ile beslenip çiftleşme dönemine hazırlanıyor.

Farklı göz renkleri, bembeyaz tüyleri ile ünü ülke sınırlarını aşan ve dünyada en şirin 10 kedi arasında sayılan Van kedilerine, koruma altında oldukları Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi kampüsündeki Villada özenle bakılıyor.

Her mevsim ziyaretçisi bulunan Van kedileri, sevecenliği ile konukları etkiliyor. Kedilerin neslinin devam için merkezde önemli çalışmalar yapılıyor.

Bu çalışmalar yıl boyu sürerken, doğumları 3 parti halinde gerçekleştiriyor. 2023 yılında toplamda 145 yavrunun dünyaya geldiği merkezde, 2024 yılı için de çiftleştirme hazırlıkları başladı. Hazırlık aşamasında kedilerin bakımı, aşıları, kilo ve sağlık kontrolü yapılıyor.

Ayrıca kedilere protein ağırlıklı beslenme için Van Gölü’ndeki endemik tür olan inci kefali balığı veriliyor.

“HAFTADA ÜÇ GÜN VAN BALIĞI”

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Van Kedisi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Abdullah Kaya, “Van kedilerimizin beslenmelerine dikkat ediliyor. Haftada üç gün de Van balığı veriyoruz. Van kedilerinin hamilelik için kondisyon kazanmaları ve iyi bir beslenmeleri gerekiyor. 1992 yılında kurulan bu merkezde epey bir yol katettik. Her geçen yıl bu şirin dostların daha kaliteli, daha orijinal olduğunu görmeye devam edeceksiniz.’’ dedi. DHA

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir