Nazlı Ölüme Meydan Okudu

Kemal ASLAN – Adı gibi Nazlı. Hayata tutunmaya çalışıyor. Sahibi sokağa terk etmiş onu. Yaşadıkları bir dram. Sokakta yaşamaya alışık olmadığından belki. İnsan sıfatı taşıyan biri Avcılar’da bir otomobil ile çarpmış ona. O ezilerek kurtulmuş ama iki yavrusunu kaybetmiş. Ezen otomobil sürücüsü olay yerini hemen terk etmiş. Farkındamıymış? Farkında olsa başka türlü davranır mıymış? Keşke sözcüklere dökebilse Nazlı. Onun ağzından dinleyebilsek yaşadıklarını. Hangi sözcükleri kullanırdı yaşadığı dramı aktarmak için. Ne derdi o insan sıfatını taşıyana.

Yüzleşme bu toplumun başaramadığı iletişim tarzı. Herkes halının altına atıyor, üç maymunları oynuyor. Herkes derin yüklerle dolu. Kaçarak yaşamak bir tarz oluşturmuş. Sanal dünyanın egemenliği yüzleşme alanında da kendini gösteriyor. Artık açık iletişim kurmaya gerek duyulmuyor. Nazlı böyle yapmazdı. Çünkü onun dünyasında iletişimi sürdürmek, kendini ifade etmek ortaya koymak önemli. Onlar, sevdiklerinden uzaklaşmıyorlar, üstelik sevgi ortamı yaratmak için çaba gösteriyorlar. Yanınıza gelip ayaklarınızın etrafında dolanıyorlar. Yanınızdan ayrılmıyorlar. Sevginizi ona göstermenizi, onunsa dokunsal bir iletişim kurmanızı bekliyorlar. Bence nankörlük nitelemesi artık kediler için değil, dünyayı yok oluşun eşiğine getiren insanlar için kullanılmalı..

Nazlı, 6 ay önce kazadan hemen sonra koma halinde gazetemizin yöneticisi hayvan dostu gazeteci Ramazan Pamuk’a getirildi. Hayvan dostları Pamuk ‘un hayvanlar konusunda ne kadar hassas olduğunu ve onların besleme, kısırlaştırma ve tedavi konusunda ne kadar çaba gösterdiğini bilir.

Nazlı o zamanlar 2,5 yaşındaydı. Hemen Bakırköy Geçici Hayvan Barınağına götürüldü. Burada ilk müdahaleleri yapılan yaralı dostun tetkikleri (tomografi, röntgen v.s) özel kliniklerde yapıldı. Bir süre barınakta tedavi gören Nazlı’nın acilen burun ve orta kulak ameliyatı olması gerektiği belirtildi. Çünkü sevimli dost nefes almakta zorlanıyordu ve iltihap burun ve orta kulağını sarmıştı. Bakırköy Hayvan barınağı veteriner hekiminin  gösterdiği özel çabayla Nazlı Avcılar Cerrahpaşa Veteriner Fakültesine sevk edildi ve Nazlı’nın ameliyatı gerçekleştirildi. Oldukça zorlu geçen ameliyatla ilgili olarak hekimler ‘’Nazlı kritik süreci şimdilik atlattı.’’ dedi. O, usta ellerin dokunmasıyla yaşama şansı elde eden Nazlı 2 ay sonra tekrar bir ameliyat geçirecek ve ardından doğada yaşamasına devam edecek.

Nazlı British kırması. Sokağa terk edilmişti. Şimdi üç yaşında. İnsan sıfatındaki birinin hayatında yol açtığı durumu aştı. Yaşama tutundu. Türdeşleri ile birlikte var olmaya çalışıyor. Uzaktan gören biri onun ne yaşadığıı hiç bilmeyecek. O da belki insan sıfatındakilerin çoğunlukta olduğunu artık öğrendiğinden temkinli olacak. İçindeki kederi, yaşadıklarını bizden saklayacak…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir