Temizlik Görevlisi Çimen İle Beyaz Birlikte Mesai Yapıyor

Trabzon’un Ortahisar İlçesinin Çukurçayır mahallesinde görevli temizlik görevlisi Abdülbari Çimen ile her sabah onu bekleyen köpeğin dostluğu görenleri hayran bırakıyor. Çimen, “Beyaz “ismini verdiği köpeğin her sabah aynı noktada beklediğini ve mesai bitimine kadar kendisine eşlik ettiğini söyledi.

Ortahisar Belediyesi’nde temizlik görevlisi olarak çalışan Abdülbari Çimen, sabah saatlerinde Beyaz ile başladığı temizlik mesaisini  öğle saatlerine kadar birlikte sürdürdüklerini belirterek aralarındaki dostluk bağının geliştiğini söyledi.

 Zaman zaman elindeki süpürgesi ile ‘Beyaz’ı temizleyip sırtını kaşıyan Çimen, hayvanları çok sevdiğini belirterek bu davranışıyla çevresinden çok güzel tepkiler aldığını kaydetti.

about:blank Hem temiszlik çalışmasını sürdüren hem de Beyaz ile sohbet eden Çimen, “Dostluğumuzun başlayalı yaklaşık 1,5 yıl oluyor. Sokakları süpürürken kalabalık hayvanların içinde korkunca bana doğru gelmeye başladı.Bende onlardan korkmasın diye sevmeye çalıştım, bu şekilde dost olduk. Ondan sonra da beni bırakmadı.

 İsmini ‘Beyaz’ koydum. Sabahtan öğlene kadar yarım gün benimle çalışır sonra gider, ertesi gün erken saatte aynı noktada yine beni karşılar ve bana katılır.

Kendisini çok seviyorum. Süpürürken bulduğum tavuk atıkları olsun diğer yiyecekleri toplayıp kendisine veriyorum. Zaman zaman onu da temizliyorum, süpürge ile sırtını kaşıyorum.

Çok akıllı, temiz bir hayvan. Hayvanları çok seviyorum, özellikle de sokak hayvanlarını. Sadece köpek değil kedi ve diğer hayvanları çok seviyorum” dedi.

 ‘ÇEVREMDEN GÜZEL TEPKİLER ALIYORUM’ 

Bu davranışından dolayı çevresinde güzel tepkiler aldığını kaydeden Çimen, “Zaman zaman hayvan sever dostlarımız yanımda durup hayvanı severek mama desteğinde bulunuyorlar.

https://8653f90755f2a4cd231b4246302c09bd.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html Yemek atıklarını poşetleyip getirenler oluyor bunlarla zaman zaman karşılaşıyorum. Çevremden çok güzel olumlu tepkiler alıyorum. Sürekli peşimde dolaştığı için insanlar bizi seyrediyor. Şöyle bir sıkıntımız var; insanların çoğu hayvanlardan korkuyor.Hayvanlar korkacak bir şey yok. Aslında hayvanları o hale biz getiriyoruz. Bence hayvanlar saldırgan değiller insanlara zarar verecek canlılar değiller. Onları sevsek onlara yakınlaşsak saldıracaklarını hiç düşünmüyorum. İHA

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir