Psikolojide Hangi Hayvan Neyi Temsil Eder?

Eski kültürlerde bulunan totem anlayışı, günümüzün “totem yapma” konseptinden farklı bir şekilde insanlığı yönlendiren, koruyan ve güçlendiren spiritüel simge olgusunu temel alıyor. Aynı zamanda da ruhani gücü sembolize ediyordu. Psikolojide hangi hayvan neyi temsil eder sizler için derledik.

Kişiyi, toplulukları ve düşünceleri koruduğuna inandığı totemler Şamanik kültürlerde sadece bir nesne olarak karşımıza çıkmıyor; aynı zamanda farklı güçlere ve özelliklere sahip olan hayvanların da totem inancı ile bağdaşarak insanlığı da koruduklarına inanılıyor.

Psikolojide Hangi Hayvan Neyi Temsil Eder?

Psikoloji biliminde hayvanların çok önemli ve ayrı bir yeri vardır. Uzak zamanların tozlu mitleri içinden kopup gelen spiritüel (Tinsel,ruhsal) hayvan konusu günümüzde de pek çok kitaba, filme ve esere konu olmuştur. Aynı zamanda hayvanlar ve insanlar arasındaki ortak paydayı pekiştirmeye de hala devam ediyor. Spiritüel hayvan ya da hayvanların keşfi için bilinçaltı düşünceleri, rüyalar ve geçmiş bağlantılar gözlem altına alınabilir. Kişilik analizleri ve çeşitli psikolojik testler de tamamlayıcı ve tanımlayıcı hayvan motifine dair önermeler de elde edebilmek için pek çok ipucu sağlar.

Psikolojide Hayvanların Temsil Ettikleri Özellikler;

Ayı: Kargaşadan çok hoşlanmayan, kendi düzenine ve kişisel alanına çok düşkün olan ayı; planlı, güçlü ve iradelidir. Spiritüel hayvanı ise, ayı olan kişi, genellikle yalnızlığı sever. Aynı zamanda kimseye ihtiyacı olmadan pek çok şeyin başarı ile üstesinden rahatlıkla gelir.

Kelebek: Kelebeğin sembolize ettiği en önemli şey, aslında dönüşümdür. Gelişime ve değişime işaret eden kelebek, tutkulu ve azimlidir. Ruh hayvanı kelebek olarak bilinen kişiler hayatta her zaman yeni bilgiler ve farklı lezzetler elde etmeyi umarak hayatlarını sürdürür.

Kartal: Kartal, öz benliği ve farkındalığı temsil eder. Yönetmeyi ve gücü sever. Kartalla bağdaştırılan kişiler sezgileri kuvvetli, mantıklı ve gözlemci yönlerini geliştirmiş olan kişilerdir. Onları kandırmak ya da farklı stratejilerle onlara zarar vermeye çalışmak hiç kolay değildir.

Yunus: Sosyallik, oyunculuk ve neşeli özellikleri ile ön plana çıkan yunus, çok eğlenceli bir ruh hayvanı olarak bilinir. Aktif bir sosyal hayatı olan, iletişim gücü kuvvetli, enerjik kişilik tiplerini de temsil eder. Diğer spiritüel hayvanlar içinde de elçi olduğuna inanılır.

Geyik: Hem dişil hem de hem de dişil enerjiyi temsil eden geyik; güç motifinin yanı sıra nazik ve hassastır. Doğurganlık, kıvraklık, sevgi ve sezgisellik özellikleri ile ön plana çıkar. Güç hayvanı olarak bilinen geyik olan kişinin hayatında her zaman bir denge söz konusudur.

Kaplumbağa: Hem ruhsal hem de fiziksel olarak yaraları sarmayı, iyileşmeyi ve çevresindekilere şifa aşılamayı hedefler. Aynı zamanda kurbağa; arabulucu, barışçıl ve huzur verici bir güç hayvanı olarak bilinir. Sağ duyuyu, uzun bir ömrü ve pozitiviteyi temsil eder.

Kedi: Eski Mısır’da zekası ve güzelliği dikkat çeken kedi; özgürlüğüne düşkün ve aynı zamanda bireysel bir ruhtur. Kurallardan, sınırlardan ve dizginlenmekten hiç hoşlanmaz. İç potansiyeli açığa çıkarma açısından oldukça iyi bir spiritüel rehberdir.

Köpek: Köpek sadakati ve saygınlığı temsil ederken koşulsuz aşkı ve sevgiyi öğretir. Spiritüel hayvanınız köpek ise fedakar, tutkulu, sevgi dolu bir ebeveyn, partner ya da arkadaş olabilirsiniz.

PSİKOLOJİDE HAYVANLARIN TEMSİL ETTİKLERİ ANLAMLAR

Spiritüel hayvanların sembolize ettiği bazı özellikler, alışkanlıklarımız, tepkilerimiz, yaşam standartımız, duygu ve düşünce portföyümüz ile benzerlik göstererek karakterimizle ilgili bilgi verici özellikler taşır. Kısacası, günümüzde de totem kültürünün yol gösterdiği hayvanlara ve onların pek çok özelliğine bakarak kendi ruh hayvanımızı ve spiritüel güç noktamızı kolaylıkla keşfedebiliriz.Hürriyet

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir