Peygamber Devesi.

Peygamber Devesi

Peygamber devesi, yeryüzünde yaşayan böcek türleri arasında en kötü şöhrete sahip çiftleşme örneği gösteren bir böcek türüdür. Nedeni ise çiftleşmeden sonra dişi peygamber böceği erkeğinin kafasını yiyerek öldürmesinden dolayıdır.

Bu çiftleşmeden sonra erkeğini kafasını yiyerek öldüren dişi peygamber böceği, kış mevsiminden önce yaklaşık 400 adet yumurta meydana getirir. Yumurtalarını soğuk havadan ve doğal düşmanlarından ve parazitlerden korumak için genellikle, çalı, ot ve ağaç kavuklarına bırakırlar ve bu yumurtalarını oteka adı verilen koruyucu bir köpük ile örterler.

Köpüğün içerisinde bulunan yavru bireyler tüm kış boyunca bu köpüğün içerisinde protein beslenirler. İlkbahar aylarında bu köpükümsü koruyucu kılıftan çıkan peygamber develeri yavruları, etraftaki küçük böcekleri yakalayıp yiyerek ilk etobur haşere türleri arasına girmiş olurlar.

Peygamber develeri korkunç yırtıcı hayvanlardır. Genellikle sinek ve benzeri böcek yiyerek yaşamlarını sürdürürler. ayrıca, kertenkele, kurbağa, fare, yılan, kaplumbağa gibi hayvanları yiyerek yaşamlarını sürdürürler.

Kaynak: Aden

Fotoğraflar: patievreni.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir