Oscar Batırılan 5 Geminin Tümünden Sağ Kurtuldu

İkinci Dünya Savaşı boyunca batırılan 5 farklı gemiden mucizevi bir şekilde kurtulan ‘’Oscar’’ isimli kedinin hayat hikayesi sosyal medya’da ilgi ile izleniyor.

Londra’da bulunan Birleşik Krallık Ulusal Denizcilik Müzesi’nde bir portresi sergilenen Oscar’ın başından geçen macera kısaca şu şekilde aktarılıyor:

‘’Oscar 27 Mayıs 1941’de Almanya’nın en büyük savaş gemilerinden biri olan Bismarck’ın, İngiliz Kraliyet Donanması tarafından batırılmasından saatler sonra bir tahta parçasının üzerinde yüzerken bulundu. Onu kurtaran İngiliz Zırhlısı Cossack’ın tayfası Oscar’ı sahiplendi ve gemide bakmaya başladı. 6 ay sonra bir Alman denizaltısı tarafından vurulan Cossack batarken mürettebat ve Oscar bir başka İngiliz zırhlısı olan Legion’a transfer oldu.

Kısa süre sonra Oscar, Bismarck’ı batıran gemilerden biri olan Ark Royal gemisinde bakılmaya başlandı. ‘’Batmayan Sam’’ lakabını alan kedinin burada da şansı yaver gitmedi. Kasım 1941’de Arc Royal gemisi de aldığı ağır hasar sonucu battı. Oscar yine bir tahta parçasına tutunmuş şekilde deniz yüzeyinde bulundu. Saldırıdan sağ kalan mürettebat ve Oscar bu kez lightning gemisi tarafından kurtarıldı.

Oscar kıyıya çıkarıldıktan sonra Lightning zırhlısı da 1943 yılında batırıldı. Bu Oscar’ın denizcilik kariyerinin sonu oldu. Londra’ya gönderilen ve sahiplenilen Oscar hayatının kalan 14 yılını da burada geçirdikten sonra 1955 yılında huzur içerisinde öldü.

Oscar’ın bir portresi halen Londra’da bulunan Birleşik Krallık Ulusal Denizcilik Müzesi’nde sergilenmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir