Ordu’da 3 İlçede Hayvan Bakımevi Açılacak

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler başkanlığında yapılan toplantıda 3 ilçede geçici hayvan bakım evi kurulması kararlaştırıldı.

İlçe belediye başkanlarının katıldığı toplantıda konuşan Güler, “Birbirimize pas atmadan eksiklerimiz ne ise bunları yerine getirmeliyiz. Sonuçta sokakta yaşayan canlılarımız, şehir, vatandaş ve belediye de hepimizin.” dedi.

Güler, sokak hayvanları için gerekli hassasiyetin gösterileceğini belirterek, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca yayımlanan genelge üzerine yeni kararlar alındığını söyledi.

Başkan Güler, ilçe belediyelerin üzerlerine düşen görevleri hatırlatarak, gerekli özenin gösterilmesini istedi.

Toplantıda alınan kararlar doğrultusunda sokak hayvanlarının rehabilitesini hızlandırmak adına AltınorduÜnye ve Fatsa ilçelerinde geçici bakımevi kurulması için çalışmalara başlanacağını ifade eden Güler, ilçelerde kısırlaştırma üniteleri oluşturulup aktif duruma getirileceğini de kaydetti.

Toplantıda, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Sefa Okutucu, katılımcılara sahipsiz sokak hayvanları ve tehlike arz eden sahipli-sahipsiz hayvanlarla ilgili yayımlanan genelge hakkında bilgi verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir