O Can Dostların da Muhtarı

O, Diyarbakır’ın tek kadın muhtarı: Merkez Bağlar İlçesi Muradiye Mahallesi Muhtarı Dilek Demir. Semt sakinleri ona Dilek Abla diyor. Ama öyle masada oturanlardan değil. Çevresinde olup-bitene duyarlı. Bazen kız çocukların erken yaşta evlenmelerini önlüyor. Bazen de muhtarlıkta bulunan dilek kutusuna yazılan talepleri karşılamaya çalışıyor. Yani insanların hayatına bir noktada dokunuyor. Sadece insanların da değil… Dilek abla, sokak hayvanlarına da gözü gibi bakıyor.

Patievreni.com haber merkezimiz, Dilek ablaya ulaştı. “Can dostlarla ilk ilişkiniz ne zaman başladı?” diye sorumuzu yönelttiğimizde şunları söyledi:

“Önce kedi ve köpekleri beslemeye başladım. Mahallede muhtarlığın önünde baktığım kedi ve köpeğin sayısı her geçen gün arttı. Öyle ki bu can dostların sayısı 150’yi buldu. Sabah erkenden işe gidiyorum. Bütün sokak kedileri ve köpekler yolumu gözlüyor. Beni görünce hemen çevremi sarıyorlar. Karınları doyurunca onlar mutlu oluyor; ben de mutlu oluyorum. Elimde imkanım olsa tüm sokak hayvanlarını beslerdim.”

Can Dostlara Sevgiyle Yaklaşalım

Dilek abla, medyada gördüğü hayvanlara kötü muamele haberlerinden çok rahatsız olduğunu söyledi. Muhtar abla daha sonra şunları konuştu:

“Sokak hayvanları da Allah’ın yarattığı varlıklar. Onlara sevgi ile yaklaşmalıyız. Sonuçta insanız. Onların gözlerine baktığımız zaman, empati kurabildiğinizde onları anlamak kolaylaşıyor. İnsanlardan istediğim onlarla empati kurmaları… Bir cana eziyet etmemeleri…”

“Kış geldi. Bu yıl sert geçecek. Sokakta yaşayan can dostları ihmal etmeyelim.” diye uyaran muhtar abla” bizim ne kadar yaşamaya hakkımız varsa onların da var.” dedi.

Mahalle sakinleri de Dilek ablanın can dostlarla ilgilenmesinden memnun ve onu destekliyor.

patievreni.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir