Mama Fiyatları Can Dostları Aç Bıraktı

Beslenme alanlarına alışan hayvanlar bir şey bulamayınca çöplüklere yöneliyor

Döviz kurlarındaki artış, hammadesinin çoğu ithal edilen kedi-köpek mama fiyatlarını uçurdu. Bir ay öncesi 170 Tl olan 15 kiloluk mama torbaları 380 Tl’ye fırladı. Hayvan severler fiyatlara isyan ederek “artık sokaktaki can dostlarımızı besleyemiyoruz. Aç kalan kedi-köpekler apartman ve sitelerin içlerine kadar girmeye başladı.” diyor.

Hayvan severler oturdukları semtlerde belirledikleri besleme alanlarına günün belirli saatlerinde kuru mamaları dökerek sokak hayvanlarının karnını doyuruyordu. Son zamanlarda mama fiyatlarına gelen korkunç artış hayvan severlerin bütçelerini olumsuz etkiledi. Mutfak masraflarından ve bir çok kalemde tasarruf yapmak zorunda kalan hayvan dostları son günlerde artık besleme alanlarına uğrayamaz  oldu.

Aç kalan hayvanlar belirlenen alanlarda beslenmeye alıştıkları için bir süre bekliyor daha sonra etrafa yayılıyor. Çöpleri karıştıran çaresiz hayvanlar karınlarını doyuracak yemek artığı bulamıyor.

Site Ve Apartmanların İçine Giriyorlar

Aç kalan can dostlar site ve apartmanların içlerine kadar giriyor

İçerisinde bulunduğumuz bu kış günlerinde karınlarını doyuracak yiyecek bulamayan can dostlar etraftaki site ve apartmanların içine giriyorlar. Çoğu hayvan buralarda bazı kişilerin tepkisiyle karşılaşıyor. Bazı hayvan severler de gördükleri aç hayvanların önüne karınca kararınca yiyecek bırakıyor.

Belediyeler Seyirci Kalıyor

Hayvan severlerin defalarca  yaptıkları mama başvurularına olumlu cevap vermeyen Belediye yetkilileri, ancak  barınaklarındaki hayvanlara mama sağlayabildiklerini kaydediyor. Bakırköy’de yaşayan hayvan sever Turgut Dizdaroğlu, önümüzdeki günlerde bu sorunun daha da derinleşeceğini söyleyip şunları konuştu:

Hayvanlar karınlarını doyurabilmek için yaşadıkları semti baştan aşağı dolaşıyor

“Sokak hayvanları sorunu devlet sorunu. Bugün sadece İstanbul’da sayıları 400 bin ile 600 bin arasında değişen sokak hayvanı bulunmakta. Bunların beslenme ihtiyaçlarını sadece halktan beklemek mantıklı değil. Kaldı ki son günlerdeki mama fiyatları uçtu gitti. Mama fiyatlarındaki KDV miktarı aşağı çekilmeli ki vatandaş makul fiyata mama alıp dağıtabilsin. Ayrıca Belediyeler de belirli alanlardaki besleme noktalarına mama koymalı ya da sokaklardaki gönüllü hayvan severler aracılığıyla bu sorunu çözmeli.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir