Kurtaran Ev Derneği’nin Muhteşem Projesi..

Kurtaran Ev Derneği üyeleri, Hadımköy’de yaralı, hasta ve terk edilen köpekler için yaşam alanı oluşturdu. Dernek gönüllüleri üç yılda 5 bin köpeği tedavi etti, 3 binini ise sahiplendirdi. Dernek Başkanı Onur Boltürk, sokağa atılan pitbull cinsi köpeklerle ilgili “Şu anda barınağımızdaki pitbull sayısı 45’e ulaştı. Onlar için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

İstanbul’da yaşlı, hasta, engelli veya ‘güzel’ olmadığı gerekçesiyle sokağa atılan hayvanlar, bir grup gönüllü hayvansever tarafından kurulan Kurtaran Ev’de hayata tutunuyor. Birçok cins köpeğin barındığı hayvanevinde, yaralı köpeklerin bakımları yapılıyor, rehabilite ediliyor, besleniyor ve sahiplendiriliyor.

Sahipsiz hayvanların bütün masrafları ise bir avuç gönüllü tarafından karşılanıyor. Üç yıldır faaliyet gösteren Kurtaran Ev Derneği’nde barınan köpekler için yaşam sabah 08.00’de başlıyor. Köpekler uzman personel tarafından besleniyor, yaralı olanlar tedavi ediliyor. Öğle vakti köpekler bir araya toplanıyor, sosyalleşmeleri sağlanıyor. Akşam 17.00’de ise köpekler yuvalarına geri dönüyor. Uzman bakıcılar tarafından eğitilen köpeklerin bu yöntemle sosyalleşmesi sağlanıyor.

Hürriyet.com.tr

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir