Köpekler neden Kedilere Saldırır?

Fotoğraf: Turgut Dizdaroğlu-

Birçok köpek önünden bir kedi geçtiğinde kayıtsız kalamaz ve kediyi kovalamaya başlar, köpeklerle kediler arasındaki bu kovalamaca hatta bazen düşmanlığa varan davranışlar “kedi köpek gibi kavga etmek” deyimine bile konu olmuştur. Peki, köpekler kedileri neden kovalar?

Aslında bu sorunun tek bir yanıtı yok, zira köpeklerin kedileri kovalamasının hatta bazen ne yazık ki öldürmesinin altında birçok farklı neden yatabiliyor, en azından köpek davranışı uzmanları bu soruya farklı yanıtlar veriyorlar. İşte köpekler kedileri neden kovalar sorusunun yanıtları.

Evcil köpeklerin atası kurt

Bugün bizlerle birlikte evlerimizde yaşayan can dostlarımız, biricik tüylü kankalarımız evcil köpeklerin atası kurttur. Kurtlar sürüler halinde yaşayan ve avlanan hayvanlardır ve evcil köpek her ne kadar kurttan başka bir hayvan olsa da hala atalarından yadigar olan avcılık içgüdüsüne sahiptir ve kedileri kovalamalarının en önemli sebebi bu içgüdüdür. Bu içgüdü köpeklerin kendilerinden küçük canlıları av olarak algılamalarına neden olur ve böylece köpekler yemeyecek bile olsalar kedilerin peşine düşmekten kendilerini alamazlar.Bazen öldürdükten sonra yemezler ve olduğu yerde bırakırlar.

Bazı uzmanlar, köpeklerin bu denli saldırganlıklarını yetiştirme tarzına da bağlamaktadır. Küçük yaştan beri park bahçelerde kedilere saldırtılan köpekler artık bu alışkanlıklarından vazgeçemediği ve her gördüğü kediye saldırmaya başladığı belirtiliyor.

Köpekler kediler gibi atik değildir. Köpek tarafından kovalanan kedi bulduğu en yakın ağaca veya duvara tırmanıp kendini kurtarır. Köpek ise tırmanamadığı ağacın altında öylece bakına durur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir