Kedileri Enkazdan Kurtarmak için Helikopterler Havalandı

Diyarbakır’da depremin vurduğu Diyar Galeria sitesinin yıkımına başlanırken içeride mahsur kalan kedilerin kurtarılması için asker, itfaiye ve hayvanseverler seferber oldu. Yıkım Mahkeme kararıyla durduruldu. Helikopterle enkaza indirme yapıldı.

Diyarbakır’da, ilk 4 katı alışveriş merkezi, 8 katı konut olan ve depremde 4 bloktan 1’inin çökmesi sonucu 89 kişinin yaşamını yitirdiği, 22 kişinin ise yaralandığı Galeria Sitesi’ndeki yıkım sırasında fark edilerek kurtarılan kedi sayısı, 8’e yükseldi. Bina içinde başka hayvan olması ihtimaline karşı yıkımın durdurulması istendi.

YIKIM DURDURULDU

Diyarbakır Barosu Başkan Yardımcısı Mehdi Özdemir, Binada başka hayvan bulunabileceği bu nedenle yıkımın durdurulması için site sakini adına dava açtı. Diyarbakır 1’inci Sulh Hukuk Mahkemesi, hasar tespit ve acil yıkım raporu, savunmalar ile gerekli belgelerin mahkemeye sunulması için taraflara 5 gün süre verdi. Yıkım ise durduruldu.

Depremde yıkılan binanın enkazları arasında dolaşan kediler olduğu fark edilince kurtarma operasyonu başlatılmıştı. Bir helikopterin de katıldığı kurtarma operasyonunda 8 kedi enkazların arasında sağ olarak çıkarılmıştı.

Ancak yıkıma devam edilmesi üzerine başta DİHAYKO (Diyarbakır Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği) başkanı Sevgi Ekmekçiler olmak üzere bir çok hayvansever binada hala yaşayan kediler olduğunu, yıkımın durdurulması için gerekli mercilere başvurmuştu.

(DHA)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir