İsviçreli İlknur Abla Bakırköylü Kedilerin Candostu

İlknur abla Ataköy’de yaşayanların aşinası olduğu biri. Toprak olan soyadını bilen az. O, her sabah Zeytinburnu-Bakırköy sahil şeridinde yaşam mücadelesi veren sokak kedilerinin beslenmeleri ve tedavileri ile uğraşıyor.

Sabah erkenden başlıyor can dostlarla buluşmasına. Otomobiline doldurduğu mamalar ile önce Zeytinburnu sahiline gidiyor. Sahil şeridi boyunca can dostların beslenmesini Ataköy’e kadar sağlıyor. Aracın da bir de kapan bulunuyor, bu sayede kısırlaştırılacak kedileri toplayıp Bakırköy Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine götürüyor. Sonra kısırlaşan kedileri yeniden aldığı mekana bırakıyor.

Eğer anneleri bir vesile ile kayıp olmuş, doğada yaşamaları mümkün olmayacak derecede olan kediler var ise onları evine alıp orada büyütüyor.

Uzun yıllardır kedilerin dostu olan İlknur abla son bir yılda 150’ye yakın sevimli dostun kısırlaştırılmasına yardımcı olmuş, sayılarını hatırlayamadığı kadar kedinin de tedavisini yaptırmış.

Hayvansever İlknur Toprak aslında İsviçre’nin Solothurn Kantonunda doğup büyümüş. Burada İşletme Fakültesinde Ticaret eğitimini tamamlamış. 2000 yılında Türkiye’ye ailesiyle dönüş yapan İlknur Toprak kedilerle olan bağını patievreni.com’a şu şekilde anlattı:

‘’Hayvanları seviyorum. Yıllar önce sokakta bulduğum bir yavru kediyi sahiplendim. İki ay sonra bir tane daha muhtaç yavru aldık eve. Bu şekilde kedilerle bağ kurmaya başladım. Zeytinburnu ve Bakırköy sahil şeridinde kedi popülasyonu oldukça fazla. Çoğu zaman bu dostlar aç ve susuz kalıyor.İnsanlar bu konuda duyarsız. Sadece benim ve benim gibi birkaç hayvanseverin çabası yetmiyor. Tüm vatandaşların bu konuda üzerlerine düşen görevi yerine getirmeleri gerekiyor. Hayvanların istediği bir avuç mama, bir tas su. Bunu onlardan esirgememeliyiz.’’

Vatandaşların site ve bahçelerindeki kedilerin kısırlaştırılmaları konusunda da duyarlı olması gerektiğini kaydeden Toprak ‘’her birey ayda bir kediyi bulunduğu ilçenin barınağına götürüp kısırlaştırırsa İstanbul genelinde sokaklarda yaşayan kedilerin sorunu büyük ölçüde çözülür’’ dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir