İstanbul’da Ocak Ayı İçerisinde Doğaya Yaban Hayvanları İçin 15 Ton Yem Bırakıldı

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ekipleri, Karlı ve soğuk kış günlerinde yemek bulmakta zorluk yaşayan yaban hayvanları için doğaya 5 ton yem bıraktı. Tarım ve Orman Bakanlığı 1. Bölge Müdürü Fahrettin Ulu,” Ağır geçen kış şartlarında yem ihtiyacını karşılamak için, yaban hayatı destekleme programı çerçevesinde Ocak ayı içerisinde İstanbul genelinde yaklaşık 15 ton yemi doğaya bıraktık” dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 1. Bölge Müdürlüğü ekipleri, özellikle son günlerde yoğunlaşan kar yağışı nedeniyle zorlu kış şartlarında yaşamaya çalışan yaban hayvanları için ot, yonca, mısır, saman ve karma yem bıraktı.

İstanbul’da Karaca, kızıl geyik, yaban domuzu, çakal, tilki, çulluk, yabani tavşan, sülün vb. yırtıcı ve memeli gibi yaban hayvanlarına ev sahipliği yapan, Çilingoz ve Feneryolu Yaban Hayatı Geliştirme Sahası, Çatalca, Şile, Beykoz, Polonezköy gibi yerlerde yemleme çalışmalarının devam ettiği bildirildi. Bölge Müdürlüğü ekipleri, 2015-2021 yıllarında yaban hayatına 98 ton yem bırakıldığını kaydetti. Ayrıca, 2022 yılında şu ana kadar Tekirdağ‘a bin 900 kg., Kocaeli‘ye 6 bin 700 kg, Sakarya‘ya 4 bin 500 kg. Kırklareli‘ye 570 kg. İstanbul’a bin 650 kg., olmak üzere toplamda 15 bin 320 kg ot, yonca, mısır, saman ve karma yem bırakıldı.

Tarım ve Orman 1. Bölge Müdürü Fahrettin Ulu konuyla ilgili şunları söyledi:

 “Bakanlık olarak biz özellikle yaban hayatının ağır geçen kış şartlarında yem ihtiyacını karşılamak için, (yaban hayatı destekleme programı) uygulamaktayız. Yaban hayatıyla ilgili sayılar konusunda envanter çalışması yürütüyoruz. Yaban hayvanlarının  barındığı bölgelerdeki sayıları aşağı yukarı tespit ediyoruz. Dolayısıyla onların yem ihtiyacını karşılamak için bu programı uyguluyoruz. Bunun amacı,  yaban hayvanlarının  aç kalmasını engellemek ve yerleşim yerlerine inmesinin önüne geçmektir. İstanbul genelinde  2022 yılı içerisinde yaklaşık 15 ton yemi doğaya bırakmış bulunmaktayız.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir