Hayvanseverlerden Takdir Toplayan Hareket

İstanbul’un Sefaköy semtinde oturan bir grup hayvansever, semt semt dolaşarak kedi-köpek barınak ve evlerini temizliyor, dezenfekte ediyor ve candostları besliyor. Hayvanseverlerin bu hareketi semt sakinleri tarafından takdirle karşılanıyor.

Önceleri oturdukları Sefaköy’deki park ve bahçelerde beslenen kadi-köpeklere mama dağıtan ve barındıkları kulübe ve evleri düzenleyen gönüllü hayvanseverler, bu çalışmalarını semt dışına da taşıdı.

Hayvanseverlerden Gamze Kemer, çalışmaları hakkında Patievreni gazetesine şu açıklamayı yaptı.

‘’Mahallemizde bir araya geldiğimiz hayvanseverlerle konuşup başka semtlere de gitmeyi kararlaştırdık. İlk çalışmayı Yeşilköy mahallesinde başlattık. Burada 50-60 kadar kedinin bulunduğu özel bir barınağa gittik. Kedilerin barındığı evleri baştan aşağıya dezenfekte etik ve odaları bezlerle döşedik. Su kaplarını kısmen yıkadık kısmen de yeniledik. Burada besleme yapan hayvansevere de bir miktar mama bıraktık ve ayda bir gelip aynı çalışmayı yapacağımızı söyledik.’’

BİRÇOK SEMTTE ÇALIŞMA YAPACAĞIZ

Grubumuzda yeralan ve sadece kendi hayvanını seven değil doğadaki tüm hayvanları seven arkadaşlarımızla nerede beslenmeye ve bakıma muhtaç sokak hayvanı olduğunu araştırıyoruz. Tespitlerimiz doğrultusunda bölgelere gidiyor ve gerekeni yapıyoruz. Masrafları tamamen kendi cebimizden karşılıyoruz. Bu çalışmayı gönülden ve seve seve yürütüyoruz. Sokaktaki can dostlarımızı kaderleriyle baş başa bırakmayalım. Unutmayalım ki onlar da Allah’ın birer kullarıdır.’’

Gamze Kemer, önümüzün yaz olduğunu hayvanların bu günlerde suya ihtiyaçları bulunduğunu bu nedenle kedi ve köpek popülasyonunun olduğu noktalara temiz su bırakılmasını da istedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir