Hayvanseverler Haykırdı,”Toplayamazsın, Hapsedemezsin, Öldüremezsin”

Gamze KEMER-

İstanbul Yenikapı’da “ Adalet Mitinginde” biraraya gelen  binlerce hayvansever bir ağızdan haykırdı: “Toplayamazsın, hapsedemezsin, öldüremezsin, bu masum canlar yalnız değildir arkalarında koca bir dağ vardır” dedi.

Saat 13.00 de 35 dereceyi bulan saçaklığın altında Yenikapı Miting alanında toplanan hayvanseverler, hayvanların sokaklardan toplatılıp öldürülmesinin planlandığını ileri sürdüler. Mitingde konuşan TİP milletvekili Sera Kadıgil, canlara sahip çıkan canlar diye başladığı konuşmasında özetle şunları söyledi:

“Anladık ki bu masumların arkasında koca bir dağ var. Onlar sahipsiz değildir, yalnız da değildir. Çözüm toplayıp hapsetmek ve daha sonra öldürmek hiç değildir. Umarım hayvan düşmanları bugün bunu daha iyi anladılar. Kana susamış katillere geçit vermeyeceğiz. Kendi beceriksizliklerini bu masumlara ödetemezler. Sokakta yaşayan kedinin, köpeğin suçu yok. Suç 20 yıldır bizi yönetenlerindir”

Mitingde daha sonra konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik de” Biz tüm katliamların karşısındayız. Kadın katliamlarının, doğa katliamlarının ve tabii ki hayvan dostlarımızın katliamlarının da karşısındayız. Bu yasa meclise gelirse parti olarak en sert şekilde karşısında olacağız” dedi.

Hava sıcaklığı nedeniyle konuşmalarını kısa tutan konuşmacılar, hayvan hakları yasasının geri çekilip bilim insanları, sivil toplum kuruluşları ve hayvansever kuruluşların temsilcileriyle masaya oturulup soruna mantıklı bir çözüm bulunmasını istedi.

Mitinge Dem Parti Milletvekili Peri Hankoca, Avukatlar, Veterinerlerin yanısıra hayvansever sanatçılar da katıldı. (patievreni.com)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir