Hayvansever Adile Kızını Rahatsız Eden Şahıslarla Mama Karşılığı Uzlaştı

Trabzon’da Uzlaşma Bürosu, örneği pek görülmeyen bir anlaşma sağladı. Adile Pazarcı isimli hayvansever, sosyal medyada kızını rahatsız ettikleri iddiasıyla şikayetçi olduğu kişilerle sahipsiz hayvanlara mama almaları koşıluyla uzlaştı. Pazarcı, şüphelilerin aldığı mamalarla sahipsiz hayvanları besliyor.

Ortahisar ilçesinde yaşayan 39 yaşındaki Adile Pazarcı, sosyal medya üzerinden kızını rahatsız eden 3 şüpheliden Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığına giderek şikayetçi oldu.

Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosu, tarafları uzlaştırmak için uzlaştırmacı görevlendirdi.

Uzlaştırmacının taraflarla yaptığı görüşmeler sonuç verdi ve hayvansever Pazarcı, sahipsiz hayvanlar yararına 150 kutu yaş mama ve 150 kilogram kuru mama almaları karşılığında şüpheliler hakkındaki şikayetinden vazgeçeceğini iletti.

Uzlaşma teklifini kabul eden şüpheliler, sahipsiz hayvanlar için mama alarak Pazarcı’ya teslim etti.

Tarafların uzlaşması üzerine savcılık, şüphelilerin edimi yerine getirmesinden dolayı haklarında kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

Şüphelilerden aldığı yaş ve kuru mamaların bir kısmını sahipsiz hayvanlar yararına Trabzon Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneğine veren Pazarcı, kalan mamalarla ikametinin civarındaki sahipsiz hayvanları beslemeye başladı.

“Umarım diğer insanlar için de örnek olur”

Adile Pazarcı, “Sahipsiz hayvanları besliyorum ve bütçem kısıtlı. O yüzden hayvanlar yararına talebim oldu. 150 kutu konserve ve 150 kilogram kuru mama karşılığında anlaştık. Bu, bizi de mutlu etti, sokaktaki hayvanları da mutlu etti. Umarım diğer insanlar için de örnek olur, hayvanları beslerleri kimse rahatsız etmesin, vurmasın, şiddet göstermesinler.” ifadelerini kullandı.

Şüphelilerin kendisine teslim ettiği mamalarla sahipsiz hayvanları beslediğini belirten Pazarcı, “Günlük besleme yapıyorum. Besleme noktaları var, oralara günlük mama ve sularını bırakıp geliyorum.” dedi.

AA

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir