Havai Fişekler Hayvanların Ölümlerine Yol Açıyor!

Her yıl yüzlerce kedi ve köpeğin kutlamalarda kullanılan havai fişeklerden hayatını kaybettiği açıklandı. Sadece buyıl İtalya’da 400 kedi ve köpeğin yılbaşı kutlamalarında atılan havai fişeklerden öldüğü, çok sayıda evcil hayvanın da patlamalardan korktuğu için evden kaçıp kayıplara karıştığı bildirildi.

İtalyan basınının İtalya Çevre ve Hayvanları Koruma Derneği tarafından yayınlanan verilere dayandırdığı haberde, yeni yıl kutlamalarında patlatılan havai fişekler nedeniyle en az 400 evcil hayvanın hayatını yitirdiği belirtildi.

Haberde kutlamalar sırasında patlatılan havai fişeklerden korkan yüzlerce hayvanın da kaçtığı ve bir çoğunun kayıplara karıştığı kaydedildi. Yetkililer, doğadaki vahşi hayvanların da dahil edilmesiyle ölen hayvan sayısı ve yaşam alanlarını terk eden hayvan sayısının çok daha fazla olduğu ifade edildi.

Eğlence,kutlama ve düğün gibi organizasyonlarda kullanılan havai fişekler, gürültü kirliliğinin yanı sıra içinde bulunan kimyasal ve zehirli gazların havaya karışmasıyla insanlar dahil birçok canlının sağlığını olumsuz yönde etkiliyor.

Kovid-19 kısıtlamalarına rağmen İtalya’da geçen yılki kutlamalarda da 360’dan fazla kedi ve köpeğin öldüğü hatırlatıldı. Bu arada, havai fişeklerden çok sayıda kuş’un da korkudan ya da yanarak öldüğü de bilinen bilgiler arasında.

AA

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir