Halk Ekmek gibi ‘’Dost Mama’’ Noktaları açılsın

Mamalara Bir Hafta İçinde İkinci Zam

Hayvan severler Sokakta beslediği Can Dostlara mama alamayacak düzeye geldi

Son zamanlarda Türk Lirasında görülen rekor düşüş kaybı, enflasyon ve buna bağlı olarak ürün ve hizmetlere gelen zamlardan, kedi-köpek mamaları da etkilendi. Bir hafta içinde döviz kurlarının artışına paralel olarak mamalara yüzde 30 ila 40’a varan zamlar yapıldı. Hayvan severler, sokaktaki can dostları besleyemez konuma geldiklerini belirterek, belediyelerin Halk ekmek gibi bazı noktalarda ‘’Dost Mama’’ büfeleri açmasını önerdi.

İstanbul Yeşilköy’de Sokak hayvanlarını besleyen Turgut Dizdaroğlu, 3 ay öncesine kadar 15 kg’lık bir torba kedi mamasını 170 liradan aldığını, ancak son zamlardan sonra bu fiyatın 240 liraya çıktığını belirtti. Bu fiyat artışına ayak uydurmanın mümkün olmadığını kaydeden Dizdaroğlu şunları konuştu:

Hayvan Severler petshop’lardan mama alamayacak düzeye geldi. ”Dost Mama” büfelerinin açılmasını istiyor

‘’Ben emekli bir hayvan severim. Semtimizde en az 60-70 kadar kediyi her gün iki öğün besliyorum. Ancak kedi mama fiyatları öyle bir düzeye geldi ki, ben ve benim gibi sokaklarda can dostları besleyen hayvan severleri artık mama alamayacak düzeye getirdi’’

Halk Ekmek gibi ‘’Dost Mama’’ büfeleri açılsın

Dizdaroğlu, Belediyelerin konuya bir an önce el atması gerektiğini vurgulayarak ‘’hayvan severler pet shoplardan artık kiloyla mama alamıyor. Bunun için İlçe Belediyelerinin, sınırları içinde belirli noktalarda nasıl ki halkın ucuza ekmek alması için (Halk Ekmek) noktaları açıyorsa sokak hayvanları için de (Dost Mama) büfeleri açmalı. Hayvan severlerin buralardan ucuza mama alıp can dostları bu kış günlerinde beslemesi için imkan sağlanmalı’’ dedi.

patievreni.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir