Dünya’nın En Yaşlı Kara Hayvanı 190’ı Devirdi

Dünyanın gelmiş geçmiş en yaşlı kaplumbağası unvanına sahip Jonathan, 190’ı devirdi. Yaklaşık 200 kilogramlık bu dev Kaplumbağa, yaşamını ücra Saint Helena adasında sürdürüyor. Bakıcısı, hayvanın libidosunun “yerinde olduğunu” ve sık sık çiftleştiğini ifade etti. 

Birleşik Krallık’a bağlı, Atlas Okyunusu’nun güneyindeki bu adada 140 yıldır yaşayan Jonathan, dünyaca ünlü.

Hayvanla ilgilenen veteriner Joe Hollins, Jonathan’ın daha yaşlı olduğunu düşündüğünü ancak bunu bilmenin mümkün olmadığını söyledi.

Jonathan’ın, Hint Okyanusu’ndaki Seyşeller’den Saint Helena’ya 1882’de geldiğini yazan bir mektuba göre hayvan, o dönem “tamamen büyümüştü”. Yetkililer bu mektuptan hareketle kaplumbağanın 1832’de yumurtadan çıktığını düşünüyor. Zira Hollins, “Tamamen büyümüş, en az 50 yıl anlamına geliyor” dedi.

Adadaki diğer kaplumbağaların yanı sıra kedi, köpek, koyun ve eşek gibi pek çok hayvana bakan 64 yaşındaki Hollins, “grubun kıdemli beyefendisi” diye nitelediği Jonathan’ın özel olduğunu kaydetti ve “ona bakmaktan çok zevk alıyorum. Hayatta olduğu bilinen en yaşlı kara hayvanının ihtiyaçlarını karşılamak büyük bir sorumluluk. Fakat bu, aynı zamanda bir onur ve ayrıcalık.” dedi.

Milliyet

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir