Cins Kedi Ve Köpekler Sokaklara Terkediliyor

Mama fiyatlarına yapılan fahiş zamlar ve klinik masraflarının son derece pahalı olması nedeniyle bir çok hayvansever evlerinde beslediği cins kedi ve köpekleri terk etmeye başladı. Son zamanlarda semtlerin yeşil alanlarına ve sokak aralarına terk edilmiş her cinsten kedi ve köpek sayılarında artış gözleniyor.

Henüz yavruken evlerine alan, bir süre sonra beslenme ve tedavi masraflarını karşılayamayan sözde hayvanseverler savunmasız bu dostları sokaklara ve parklara bırakıp ölüme terk ediyor. Cins kedi ve köpekler özel bakıma ihtiyaç duydukları için şehir ve kasabalardaki sokak, park ve bahçelerde yaşamını sürdüremiyor. Ya açlıktan ya da yakalandıkları hastalıklar sonucu hayatlarını kaybediyor.

UZMANLAR NE DİYOR ?

Konuyla ilgili olarak bilgisine başvurulan İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Veteriner Fakültesi Öğretim Üyelerinden Doç.Dr. Banu Dokuzeylül, Sokaklara terk edilmiş hastalandığı için bazı hayvanseverler tarafından fakülteye getirilen çok sayıda vaka olduğunu söyledi. Bu vakaların çoğunlukla viral, beslenme yetersizliği ve stresten kaynaklanan hastalıklar ile yaralanmalar olduğunu kaydeden Dokuzeylül Şunları konuştu:

‘’ Cins kediler nazik varlıklardır. Aşıları düzenli yapılmalı ve beslenmelerine dikkat edilmelidir. Maalesef bazı kimseler evlerine çocukları istedi diye büyük paralar ödeyerek cins kedi ve köpek alıyor. Ancak bir süre sonra maliyet artınca masraflarınıi karşılıyamıyor. Bu güzelim canlılar dışarıya salınıyor ve kaderleriyle baş başa bırakılıyor, daha doğrusu ölüme terk ediliyor. Vatandaşların bu konuda duyarlı olması gerekir. Kedi, köpek sahiplenirken iyi düşünülmeli, sonradan terk edilmemeli.’’

Patievreni.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir