Bakırköy Hayvan Barınağı İçler acısı..

Bakırköy Geçici Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine yeni atanan Veteriner hekim bir ayı doldurmadan istifa edip ayrılınca Barınak hekimsiz kaldı. Barınakta tedavi gören çok sayıda kedi ve köpek ölüme terk edildi. Konuya tepki gösteren hayvanseverler, Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun ‘’barınağı kasıtlı olarak’’ yoksullaştırdığını öne sürdü.

Belediye yönetiminin personel için komik ücret politikası uygulayıp gerekli techizatları sağlamadığı için barınağa atanan veteriner hekimler kısa bir süre sonra görevden hemen ayrılmak zorunda kalıyor. Son 6 ay içersinde Barınaktan istifa edip ayrılan hekim sayısı 3’ü buldu.

Son olarak barınağa atanan  veteriner Nur Zehra İlk, asgari ücretin az üzerindeki ücrete rağmen ekip ve ekipman eksikliğine dayanamayıp görevi bıraktı. Barınakta şu anda 50’yi aşkın kedi ve 150’yi aşkın köpek bulunuyor. Ameliyatlı ve yoğun bakımda olan kedi ve köpeklerden bir kısmı hekim olmadığı için gerekli tedaviyi göremiyor. Hayvanların kısa sürede hekim gözetimine girmemesi halinde toplu ölümlerin olabileceği iddia ediliyor.

Patievreni.com’un tespitine göre 18 Ağustos 2023 günü Barınakta sadece bir hayvan bakıcısı görevli. İki teknikerden biri yıllık, diğeri ise haftalık izinde.

Belediye Yetkilileri Suskun

Konuyla ilgili olarak bilgilerine başvurulmak istenen Belediye yetkililerine ulaşılamıyor. Belediye sağlık işleri müdürü sekreteryası barınakta veteriner hekimin olduğunu iddia etti. Ancak bu iddianın doğru olmadığı anlaşıldı. Patievreni.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir