Bursa’daki Lemur Ailesi Genişliyor

Bursa Hayvanat Bahçesi’ndeki sevimli lemurlar güngeçtikçe sayılarını artırıyor. Bir Lemur son olarak 6 yavru dünyaya getirdi. Hayvanat bahçesindeki lemur sayısı 36’ya yükseldi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi’nde hayatlarını sürdüren lemurlar, sergiledikleri sempatik hareketlerle halkın ilgi odağı olmaya devam ediyor. Annelerinin sırtından hiç inmeyen minik yavrular, renkli görüntüler oluşturuyor.

Geldiklerinde sayıları sadece 9 olan ve 7’si halka kuyruklu, 2’si kırmızıyakalı lemurların sayısı son doğumlarla birlikte 36’ya ulaştı.

Daldan dala zıplayan lemurlar birlikte yaşamanın keyfine varırken, yavruların ortama ayak uydurmasının kısa süreceğini belirten yetkililer, “Hayvanlarımız burada çok iyi şartlara sahip. Son bir ay zarfında 6 yavrumuz dünyaya geldi. Onlara gözümüz gibi bakıyoruz. İnşallah lemur ailesi bu şekilde genişleyecek” dedi.

Lemurlar, nesli tükenmekte olduğu için sayısı oldukça az ama bir o kadar da kıymetlidir. Halka desenli kuyrukları ile dikkat çeken lemurların Anavatanı ise Madagaskar’dır. İHA

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir