Bakırköy Belediye Zabıtasından Çifte Standart!

Kamusal alan gaspına ses çıkarmayan zabıtanın, kedi evlerinin yıkımına yıldırım harekat düzenlediği iddia edildi.

Bakırköy Belediyesi Zabıta Ekiplerinin  son zamanlardaki bazı tasarrufları hayvan severlerin tepkisine yol açtı. Yeşilköy’de zabıta ekiplerinin kamusal alanların gaspına göz yumduğu, kedilerin beslenme ve barınma alanlarını ise ‘’yıldırım harekatla’’  söküp kaldırdıkları öne sürüldü. Bu durum hayvan severler tarafından ‘’çifte standart’’ olarak nitelendirildi.

Yeşilköy mahallesi Emrullah Efendi sokak Koru Apartmanın önüne bırakılan iki adet beton duba araçların park etmesini engellerken görüntü kirliliği de yaratıyor. Durum fotoğraflarla zabıta ekiplerine bildirilmesine rağmen haftalardır soruna çözüm bulunmuyor.

Yine Koru apartmanı yönetimi, Belediye ye ait park alanından bir bölümünü apartmana dahil edip çitlerle çevreleyerek hobi bahçesi olarak kullanıyor. Bu durum da gerek yazılı ve gerek sözlü olarak defalarca belediye yetkililerine bildirilmesine rağmen herhangi bir işlem yapılmadığı öne sürülüyor. Oysa ki kamu alanlarını işgal edenlere para cezası uygulanması gerektiği belirtiliyor.

‘’Zabıta Çifte Standart Uyguluyor’’

Yukarıda belirtilen sorunlara seyirci kalan Zabıta ekipleri konu kedilerin barınma ve beslenme konusuna gelince ‘’yıldırım harekat’’ düzenliyor.

Yeşilköy Hatboyu Caddesi Gülibrişim sokakta kaldırım sonuna bırakılan bir kedi evi, mama ve su kapları zabıta ekiplerince ‘’şikayet üzerine’’ kaldırılıp dağıtıldı. Konuyla ilgili olarak bilgisine Başvurulan Zabıta Müdürü Şevki Akşahin patievreni.com haber gazetesine şunları söyledi:

‘’Gülibrişim sokakta kaldırıma monte edilen kedi evi Panorama evleri site yönetiminin şikayeti üzerine kaldırıldı. Sokak hayvanları konusunda gerek belediyemiz ve gerekse müdürlüğümüz son derece duyarlı. Ancak bir şikayet söz konusu burada gereğini yapmak zorundayız. Kedi evi sitenin duvarına dayalı vaziyette. Kat Mülkiyeti kanunu gereğince de bu durum yasal değil. Besleme yapan hayvan severe söyledik uygun bir yere evi koyabilir ve kedileri besleyebilir.’’

Bu arada Belediye Veteriner İşleri şefliği Bakırköy’ün çeşitli kesimlerine afişler asarak sokak hayvanlarının beslenmelerine engel teşkil etmeninin cezai işleme tabi olduğunu belirtiyor ve sokağın hayvanların yaşam alanı olduğuna işaret ediyor.

Zabıta Müdürü Şevki Akşahin, Emrullah Efendi sokaktaki beton duba ve park işgali konusunda da ‘’ her iki konuda da bilgimiz var. Çalışma listesine almış bulunuyoruz. Ekiplerimiz yoğun olduğu için ve çok sayıda şikayetler geldiği için bir takvim süreciyle hareket ediyoruz. Halkın huzur ve güveni için var gücümüzle çalıştığımızın bilinmesini istiyoruz.’’ dedi. patievreni.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir