Anne Yüreği Bu İşte: Yavrusunun Peşinden Hastaneye Geldi, Aldı Onu Götürdü…

Bursa’da yol kenarında bir vatandaş tarafından bulunup hayvan hastanesine getirilen hasta yavruyu takip eden anne köpek, iki saat kapıda bekledi. Veteriner hekimin durumu fark edip içeri alınan anne köpeğin yavrusuna kavuşma anı yürekleri burktu.

Nilüfer ilçesinde, bir vatandaş, yol kenarında bulup kaybolduğunu sandığı hasta minik yavru köpeği Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesine getirdi. Görevli Veteriner hekimler muayenesini yaptığı yavrunun ishal olduğunu ve su kaybı yaşadığını belirleyip gerekli tedaviye başladı.

Gece geç saatlerde Hastane kapısı önünde ısrarla bekliyen yetişkin bir köpek hekimlerin dikkatini çekti. İçeri alınan köpek doğruca yavruya yönelince annesi olduğu anlaşıldı. Yavru da annesine sokulup süt emmeye başladı. Bu durumu gözlemleyen görevliler ‘’ anne yüreği bu işte’’ demekten kendilerini alamadı.

Veteriner Hekim Elif Ünlü, anne ve yavru köpeğin kavuşma anlarının kendilerini oldukça duygulandırdığını belirtip ‘’gece nöbetteyken bir vatandaş kucağında yavru bir köpek getirdi. İshal olan yavruya damar yolu açıp serum verdik. Birkaç saat sonra hastane kapısının önünde yetişkin bir köpek belirdi. Israrla bekliyordu. Şüphe üzerine içeri aldığımız köpek yavrusuna yönelip onu yalamaya başladı. Meğer annesiymiş. Sabah vakti anne ve yavrusunu doğaya saldık. Anne önde yavru arkasında yürüyüp gözlerden kayboldular.’’ dedi.

İHA

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir