Dünya’nın En Zeki Hayvanları

Gezegenimizde bazı hayvanlar var ki beyinleri insanlarınki kadar gelişmemiş olsa da zihinleri son derece ileri seviyededir. Bu hayvanlar bir çok görevi yerine getirirken insanlardan bile daha zeki olduklarını kanıtlamışlardır. Dünya’da en zeki hayvanlar şu şekilde sıralanmışlardır:

Kalamar

Kalamarların beyin yapısı okyanustaki diğer omurgasızlardan farklıdır, çünkü insan beynine benzer karmaşık özellikler taşırlar. İnsanlar gibi, kalamarlar da çevre konusunda çok meraklanabilir.

Örümcekler

Örümcekler orantılı olarak yüksek seviyede ‘istihbarata’ sahip en küçük canlılardan biridir. Özellikle Afrika’da yaşayan Beyaz Bıyıklı Portya örümcekleri.

Karıncalar

Karıncalar küçük olsalar da, başka bir türün silinmesine neden olacak felaketlere karşı yaratıcı biçimde dayanma yeteneğine sahiptirler. Karıncalar, sık sık büyük gruplarda yuva kurmak ve yiyecek aramak için koordine olurlar; Ve çevrelerine çok iyi uyum sağlarlar.

Babunlar

Babunlar, şempanze ve orangutanlara çok benzer yeteneklere sahip maymunlardır. Davranış biçimlerine bakınca insanlara nasıl benzediği görülebilir. Diğer hayvanlardan farklı olarak bazı seviyelerde stresle nasıl başa çıkacağını bilir. Son derece karmaşık sosyal sistemler yaratırlar ve zor durumlarla karşı karşıya kaldıklarında eleştirel düşünebilirler.

Deniz aslanları

Yapılan araştırmalara göre bilim insanları deniz aslanlarının mantıki düşünme yeteneğine sahip olduğunu düşünmekteler.

Orangutanlar

İnsan davranışlarını taklit ederler. Aynı zamanda ahşap testereyle kesme veya bir çekiç kullanarak bazı şeyleri bir araya getirme gibi karmaşık ve yeni becerileri öğrenmek için eşsiz yeteneğe sahiptirler. Orangutanlar çevrelerini diğer hayvanlara kıyasla daha soyut bir şekilde anlama yeteneğine sahiptir, böylece bazı çok zorlu çevrelere nasıl uyum sağlayacaklarını bilirler.

Güvarcinler

Güvercinlerin tarih boyunca savaş alanları gibi yerlerde defalarca kullanılmalarının bir nedeni var. Coğrafi konumda son derece iyidirler ve yapılan çalışmalar güvercinlerin hayatları boyunca insanları ve yerleri hatırlamak için şaşırtıcı bir yeteneğe sahip olduklarını göstermiştir.

Kargalar

Kargalar güvercinlerle birlikte dünyanın en akıllı kuşları arasındadır. Karmaşık sorunları çözme ve yiyecek bulma, kaynak toplama gibi sorunları kolayca atlatabilecek zekaya sahiplerdir.

Rakunlar

Becerikli oldukları bilinen rakunlar karmaşık sosyal ilişkiler kurma yeteneğine sahiptirler. Rakunlar problem çözerken karmaşık araçları da kullanabilirler.

Atlar

Atlar her zaman insanların en özel dostları arasındadır. Süratli olmaları ve gittiği yeri öğrenmelerinin yanı sıra hafızaları da kuvvetlidir. Karmaşık komutlara stres altında doğru yanıt verebilirler.

Hint Şebekleri

Hint şebekleri iyi planlanmış saldırılar gerçekleştirebilir. Bu tür maymunlar son derece zeki ve beceriklidirler.

Şahinler

Son derece usta avcılar olan şahinler insanlar tarafından mesaj almak ve keşif yapmak için güvercinlerle aynı şekilde kullanılmıştır. Emirleri takip etme ve bölgeyi hatırlama yetenekleri çok güçlüdür.

Fareler

Fareler son derece güçlü hafızaya sahiptirler. Ayrıca problem çözme yetenekleri de son derece gelişmiştir.

Kediler

Kedi sahibi olanlar bu hayvanların avcılık konusunda ne kadar yetenekli olduğunu bilir. İnanılmaz çeviktirler ve aynı zamanda duyusal olarak son derece gelişmişlerdir. Köpekler kadar olmasa da yeni beceriler öğrenmede oldukça ustadırlar.

Sincaplar

Sincaplar küçük olabilir, ancak beyinleri gelişmiştir. Zekaları bir noktaya odaklanmış durumda; Yemek toplamak. Depolama söz konusu olduğunda hünerleri gerçekten inanılmazdır. Ayrıca hafızaları da son derece gelişmiştir.

Filler

Filler standartlara göre gerçekten zekidir. Bu hayvanlar beyinlerini karmaşık sosyal etkileşimler yaşayabilir. Hatta empati de yapabildikleri ileri sürülüyor.

Ahtapotlar

Omurgasızlar grubu söz konusu olduğunda, ahtapotlar bu türlerin içinde en akıllıları olarak bilinir. Yiyecek aradıklarında gelişmiş stratejiler kullanabilirler. Bu listedeki diğer hayvanların çoğunda olduğu gibi, bazı çok karmaşık sorunları çözme becerisine sahiptirler.

Köpekler

Genel olarak eğitimlere hızlı bir şekilde cevap verir ve çabuk öğrenirler. Labrador Retriever, Border Collies ve Poodle gibi köpeklerin çoğu cinsi, çevreleri hakkında çok meraklıdır ve en ufak ayrıntıda bir değişikliği bile fark edebilir. Bununla birlikte, yüksek duygusal zekaları onları insanların en iyi arkadaşı haline getirmiştir.

Balinalar

Büyük boyutları ile bilinen balinalar sıklıkla birbirleriyle iletişim kurmak ve gruplar arasındaki etkinliklerini etkin bir şekilde koordine etmek için karmaşık sesler kullanırlar. Ayrıca zorlu problemleri de çözebilirler.

Papağanlar

Ünlü konuşma yetenekleri sadece taklittir. Ancak çoğu insanın da bildiği gibi hafızaları son derece gelişmiştir, çoğu tür gibi karmaşık problemleri de çözerler.

Yunuslar

Hayvan krallığında en büyük beyinlerden birine sahip oldukları bilimsel bir gerçektir. İleri seviyedeki iletişim becerileri ile karakterize edilen aynı zamanda kendilerini aynada tanıyabilme yeteneğine de sahiptirler.

Şempazeler

Şempanzelerin insanlara benzediği gerçeğinin yanı sıra, bu hayvanların insanlar gibi düşünme kapasiteleri de vardır. Topluluğun verdiği görevleri yerine getirmek için çevrelerinde değişiklik yapabilirler ve araç kullanabilirler. Genelde en akıllı primat ve dolayısıyla dünyadaki en zeki hayvanlardan biri olarak kabul edilirler.

CNN Türk.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir