Yılın Annesi : Minnoş

Bakırköy Belediyesi Geçici Hayvan Barınağında tedavi gören kedi, annelerini kaybetmiş 6 yavruya süt anneliği yapıp onları büyüttüğü için Yılın Annesi seçildi.

Kırık ayak teşhisiyle barınağa getirilen ve aynı zamanda hamile olan kedi tedavi süresince 3 yavru doğurdu. 5 haftalık olan yavrulardan biri sahiplendirildi.

Bu arada annelerini kaybetmiş ve sokaklarda bulunarak barınağa getirilen minik yavrular Minnoş ismi verilen anne kedinin yanına bırakıldı. Anne kedi kendi yavrularıymış gibi minikleri sahiplenerek onları emzirmeye başladı. Yavruları sarmalayıp sevgi dağıtan fedakar anne, barınak personellerine de duygusal anlar yaşattı.

Barınak Teknikeri Onur Çaktır, böyle kedilerin çok az görüldüğünü belirtip şunları konuştu:

‘’Bunca yıldır görev yapmaktayım ilk defa bu denli kendisinin olmayan yavrulara bile şefkat gösteren bir anne kediye rastladım. Yeni doğurmuş anne kediler genellikle başka yavru kabullenmezler hatta onları öldürdükleri de olur. Ancak bu anne farklı. Yanına bıraktığımız yavruları hemen sarmalar, yalar ve karınlarını doyurur. Şimdiye kadar kendi yavrularının dışında 6 yavruya daha bakmakta. Minnoş’u kalorisi yüksek  mamalarla besliyoruz ki sütü kesilmesin. Bir süre daha anneyi tutacağız çünkü, bakıma muhtaç başka yavrular da gelebilir.’’ Patievreni.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir