Japonya’dan Kazandığını Karacasu İlçesindeki Candostlara Harcıyor

Aydın’ın Karacasu ilçesinde yaşayan 58 yaşındaki emekli İngilizce öğretmeni Bülent Akın Dönertaş, Japonya merkezli bir dil okulunda çevrimiçi ders veriyor ve buradan elde ettiği geliri can dostlarının bakımına harcıyor.

Kendi girişimleri ile Karacasu Barınağı’nı kullanıma açan Dönertaş, hasta ve yaralı sokak köpeklerini buraya getirerek hem tedavisini hem de bakımını yapıyor. Her gün sabahın erken saatlerinde can dostları için yola düşen Dönertaş, fırınları dolaşıp topladığı fazla ekmekleri, bir lisenin yemekhanesinden aldığı artık yemekler ile birleştirerek bakımını yaptığı can dostları için hazırlıyor. Emekli öğretmenin örnek davranışı ise görenlerin takdirini toplarken, Dönertaş, hayvanseverlere ve yetkililere seslenerek sokak hayvanlarının bakımlarının yapılması ve kısırlaştırılması için destek bekliyor.

Yaklaşık bir  yıldır can dostları için çabalayan ve adeta ilçedeki köpeklerin gönüllü bakıcısı olan Dönertaş, her gün bakıma muhtaç köpeklerin yanına geldiğini ifade ederek “Bir gün dahi buraya gelmezsem bu köpekler ölür. Buradakiler bakıma muhtaç ve hasta köpekler” dedi.

Kaymakamlığın 4-5 torba kuru mama desteği sağladığını belirten Dönertaş şöyle konuştu:

 “Bu barınakta  benim hiçbir yetkim yok. Ben burada bir misafirim ama bu işi birinin yapması gerekiyor. Ben sadece vicdanen bu işi yapıyorum. Şu anda bir köpeğimiz var hasta. Sabah ve öğlen ilaçlarını verdim. Şimdi de et suyu kaynattım şırınga ile ağzından zorla vereceğim yoksa bu hayvan ölür 17 köpeği ameliyat ettirdim.Karacasu Lisesi’nden emekli İngilizce öğretmeniyim. Ama yurtdışında bir okulda online öğretmenlik yapıyorum. Okulum Japonya’da. Yani bu benim köpeklerimin masrafını karşılayabildiğim tek yer. Yoksa normal emekli maaşımla bunları karşılayamam. Bu köpeklerimiz sokakta yaşayan köpeklerdi ve açtı. Bazıları iskelet halindeydi. Bu barınak yapılmıştı. Belediye ve Valiliğe ait olduğunu düşünüyorum ama hizmete açılmamıştı. Gelip gördükten sonra burada köpekleri barındırabileceğimi düşündüm. Bazı hamlelerle izin aldım. Sokak köpeklerini buraya koydum. İlk etapta 6 köpek koymuştum. Bunların hepsi dişiydi. Her 6 ayda 6-8 yavru yapan dişilerdi. Onların bazıları da iskelet durumundaydı. Onları ameliyat edilir hale getirdim, besledim. Daha sonra özel bir klinikte kısırlık ameliyatlarını gerçekleştirdik” sondakika.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir