Kedisi İçin Hayatını Riske Attı

Antalya’da hayatı felç eden yağmurda bir apartmanın bodrum katında mahsur kalan kedi AFAD gönüllüsü Gülcan Demirbilek tarafından kurtarıldı. O anları Demirbilek’in kızı kayda alınırken görüntü sosyal medyada çok sayıda beğeni aldı.

Antalya’da önceki gece başlayan ve bir kişi yaşamını yitirdiği şiddetli yağış sonrası hayat durma noktasına geldi. İki gün etkili olan sağanaktan insanlar kadar sokak hayvanları da etkilendi.

Meydan kavağı Mahallesi’ndeki bir apartmanın bodrum katını basan su nedeniyle duvarın üzerinde mahsur kalan bir kediyi kurtarmak için  bina sakinleri seferber oldu.

AFAD gönüllüsü Gülcan Demirbilek, belini geçen suyun içine girerek, kediyi bulunduğu yerden güçlükle alıp kurtardı. Zaman zaman Boyuna kadar gelen suya giren Demirbilek, kediyi mahsur kaldığı yerden almayı başardı.

‘BU KADAR GÜNDEM OLACAĞINI BEKLEMEDİM’

AFAD gönüllüsü Gülcan Demirbilek, yaşadıklarını anlattı. Demirbilek, evinin bahçesinde baktığı kedilerinden biri olan  ve Saruhan ismini bıraktığı kedinin yağmurdan sonra kaybolduğunu söyledi.

Kızı ile birlikte bodrum kattaki kedisini kurtardığı görüntüler sosyal medyada yayılınca binlerce beğeni alan Demirbilek, görüntülerin bu kadar gündem olacağını beklemediğini söyledi.

“KEDİLERDEN BİRİNİ ÇARŞAF UZATARAK KURTARDIK”

Demirbilek, olayı DHA muhabirine şöyle anlattı: “Saruhan benim bahçemde baktığım kedilerden biri. Çok usludur, çok akıllıdır. Dün 2 kedimi göremiyordum. Aramalar sonucu birini sular içinde buldum ve kurtardım. Ama ‘Saruhan’ı bulamıyordum.

Çok ağladım, sürekli kapıya çıktım, çünkü merdivenin en son basamağına kadar suydu, kapıyı bile açamıyorduk. Evde 12 saat kadar mahsur kaldık. Sabaha karşı çok dua ettim. Bir ara Saruhan’ın sesini duyar gibi oldum bodrum katına inince zavallı yavrum yüksekte bir yere tutunmuş öylece miyavlıyordu.

Çok soğuktu su, mazotta karışmıştı suya. Hiçbir şey düşünmeden suya daldım ve Kedimi güçlükle kurtarıp eve çıkardım. Çarşafla kuruttuktan sonra karnını doyurdum Onu artık bahçeye salmıyacağın evimizin bir ferdi olarak bizimle yaşamını sürdürecek. 2 yıldır AFAD gönüllüsüyüm, AFAD’a gönlümüzü verdik. Yardıma ihtiyacı olanların yanındayız.” DHA

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir